Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sostre de vidre, protagonista de la Barcelona Woman Acceleration Week

Malgrat els avenços socials i legals, el món empresarial continua essent un focus de desigualtat de gènere potent, l’anomenat sostre de vidre, les barreres que es troben les dones al món laboral, evidencien la necessitat de seguir treballant per vèncer aquests topalls. I és aquí on posa el focus la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles.

L’esdeveniment tindrà lloc del 8 al 10 de març i es podrà seguir de forma virtual, emetrà tots els continguts en directe des dels platós de RTVE.

La inauguració del certamen serà el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, i arrencarà amb una ponència sobre l’edat com un dels factors que dificulten el desenvolupament de la dona al món laboral. També s’abordarà la importància que hi hagi projectes educatius en igualtat de gènere per continuar avançant cap a una paritat real no només a nivell laboral sinó també social. El primer dia finalitzarà amb un debat que permetrà reconèixer quina és “la situació de la dona més enllà d’Occident”.

L’endemà, experts en publicitat exposaran quin està sent el progrés en igualtat de gènere dins del sector. A continuació, es debatrà sobre com la quarta revolució industrial pot afavorir la incorporació de talent femení en un àmbit que ha estat tradicionalment masculí i quin és el procés natural perquè això passi. Sota l’eix BEntrepreneur s’analitzarà com és “l’emprenedoria en femení”, posant en valor grans projectes i marques que han estat ideats i liderats per dones. La segona jornada acabarà amb l’espai Dona i Gran Consum.

L’últim dia de BWAW 2022 tindran lloc les sessions sota els eixos BSTEM, BConciliation i BEnergy. A la primera es debatrà sobre la manera com es pot acabar amb la bretxa de gènere a les professions STEM. D’altra banda, a BConciliation els experts parlaran de com afecta la conciliació a la desigualtat al món laboral i, en darrer lloc, BEnergy posarà en valor la presència de dones a l’alta direcció d’empreses del sector energètic.

El sostre de vidre, protagonista de la segona Barcelona Woman Acceleration Week CZF

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro assenyala que “aquesta segona edició de BWAW ens permetrà consolidar el posicionament del CZFB com a actor clau en la implementació dels ODS i en el foment de la igualtat de gènere. Tenim un programa molt variat que ens ajudarà a abordar la problemàtica des de diferents perspectives”.

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, destaca que “com a dona que ocupa un lloc directiu, crec que ens queda un llarg recorregut fins a assolir la igualtat de gènere al sector empresarial i industrial. En aquest sentit, considero essencial l’existència d’esdeveniments amb el plantejament de BWAW, on s’aborden les problemàtiques per assolir aquesta paritat des del conjunt de la societat”.

Nou comentari

Comparteix