El preu del lloguer a Barcelona cau un 1,3% al segon trimestre

Els districtes de Gràcia, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó experimenten les majors pujades, segons dades d'Idealista

El preu del lloguer a Barcelona ha caigut un 1,3% en el segon trimestre d’aquest 2020 fins a situar-se en 16,8 euros per metre quadrat, però la taxa interanual ha experimentat una pujada del 1,6%, segons l’últim informe de preus d’Idealista.

El cap d’Estudis d’Idealista, Fernando Encinar, ha explicat que el mercat ha estat “pràcticament tancat” durant els últims tres mesos. A més, la crisi provocada pel coronavirus ha impedit les mudances i les visites a nous habitatges, per la qual cosa els propietaris no s’han vist en la necessitat de rebaixar el preu dels seus pisos en lloguer, si bé, una vegada obert, comencen a aparèixer els primers ajustos en les rendes.

“Les dades de caigudes són més moderats del que caldria esperar, encara que les taxes negatives intermensuales ja comencen a mostrar el que podria convertir-se en una nova tendència baixista”, ha indicat, si bé ha afegit que és possible que els mercats amb major demanda sofreixin menys l’impacte de la crisi i es recuperin abans, podent tornar abans que acabi a l’any a la tendència que registraven al començament de 2020.

Barcelona per districtes

Per districtes, la major pujada s’ha registrat a Gràcia, on les expectatives dels propietaris s’han incrementat un 3,3%, seguit per Sants-Montjuïc (+3,2%) i Horta-*Guinardó (+1,1%), mentre que en Sant Martí els preus no es van moure i en els altres districtes es van reduir.

La caiguda més pronunciada s’ha produït a Ciutat Vella, on s’han reduït un 6,9%, seguit per Sant Andreu (-4,3%), Les Corts (-3,9%), Sarrià-Sant Gervasi (-3,8%), Eixample (-1,8%) i Nou Barris (-0,5%).

No obstant això, els preus més alts en la capital catalana es troben, malgrat la caiguda, a Ciutat Vella, amb 18,3 euros per metre quadrat.

A l’entorn dels 17 euros també estan Eixample (17,2 euros/m²) i Sarrià-Sant Gervasi (17 euros/m²), i a continuació se situen Gràcia (16,5 euros/m²), Sant Martí (16,5 euros/m²) i Sants-Montjuïc (16 euros/m²).

El districte més econòmic és Nou Barris (13,2 euros/m²), seguit per Horta-*Guinardó (13,7 euros/m²), Sant Andreu (14 euros/m²) i Les Corts (15,5 euros/m²).

A Barcelona província pugen un 0,4%

En el seu conjunt, la província de Barcelona ha vist créixer els seus preus en els últims tres mesos un 0,4%, fins als 15,4 euros per metre quadrat, un increment menor al qual ha experimentat el conjunt de Catalunya, amb un creixement de l’1% i 14,8 euros per metre quadrat.

D’entre els municipis barcelonins, la major caiguda és la registrada per Granollers, on els propietaris ara demanen un 11,1% menys per les rendes mensuals dels seus habitatges, mentre que en el costat oposat es troba Cubelles, on les rendes s’han incrementat un 14,7%.

Tendència alcista

La resta de províncies també han experimentat una tendència alcista, ja que els preus han pujat a Lleida, on les expectatives dels propietaris van créixer un 9,1% fins a situar el preu per metre quadrat en 8 euros mensuals, seguida per les pujades de Girona (+2,5%) i Tarragona (+1,2%).

Quant a les capitals, el comportament és divers, amb caigudes a Girona (-4,2%), Barcelona (-1,3%) i Lleida (-0,4%), mentre que a Tarragona (+1,8%) creixen.

Nou comentari