Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona s’alia amb un port sur-coreà per potenciar els tràfics amb Àsia

Els ports de Barcelona i Busan, a Corea del Sud, han signat un acord per desenvolupar un centre logístic a la capital catalana que permetrà potenciar els tràfics amb Àsia. L’objectiu és posar en marxa “una plataforma logística estable a les empreses que facin negocis entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa”, segons fonts portuàries. Per garantir l’èxit del projecte, els dos ports crearan una empresa conjunta que serà l’encarregada de gestionar i explotar el centre de distribució.

Enmig d’un context complicat per la caiguda dels tràfics de mercaderies per la pandèmia de Covid-19, aquest nou projecte “revitalitzarà els fluxos logístics entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa a través de tots dos ports i ajudarà a la distribució de productes coreans a Europa i, potencialment al nord d’Àfrica, de manera molt competitiva”, va explicar la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

Aquest dimarts es va signar l’acord que detalla la participació a l’empresa conjunta i es van definir els rols que jugarà de cada port. Avui mateix s’ha celebrat un seminari en el qual han participat al voltant de 70 empreses sur-coreanes. Per la seva banda, el president de l’Autoritat Portuària de Busan, Ki-chan Nam, s’ha mostrat convençut que Barcelona és un port idoni per actuar com a porta d’entrada dels productes sur-coreans al sud d’Europa.

Nou comentari

Comparteix