Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona dona un nou impuls a la seva plataforma d’innovació
  • CA

El hub digital de coneixement impulsat pel Port de Barcelona, Pier Next, llança aquest dimecres 15 de juliol una newsletter amb periodicitat mensual amb l’objectiu d’ampliar al màxim la difusió dels continguts sobre innovació d’aquesta plataforma, que s’actualitzen de forma setmanal.

Pier Next s’encarrega de difondre les iniciatives que transformen els sectors de la logística, el transport i els ports a escala internacional. Editat en tres idiomes: català, castellà i anglès, s’ha posicionat com un hub de coneixement, alhora que actua com una plataforma d’anàlisi i reflexió. Conté set seccions: logística, mobilitat, economia, medi ambient, persones i governança, que corresponen am els sis elements principals del model smart port, i una transversal: tecnologia.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha recordat “vivim en un entorn incert, globalitzat i volàtil i en aquest escenari, PierNext esdevé una eina de gran utilitat en tant que permet compartir continguts de valor i també contribueix a enriquir el clúster innovador de Barcelona amb una mirada especialitzada en el món logístic i portuari”.

Digital Port

La tecnologia està transformant tots els sectors econòmics i industrials. “Avui, les noves tecnologies estan al nostre servei per ser encara més competitius, fer més sostenible la nostra activitat i per seguir sent un motor d’ocupació i d’oportunitats. I és per això que l’estratègia de futur del Port de Barcelona passa per la digitalització i una plataforma de divulgació de coneixement com PierNext ens ajuda en aquest camí”, ha explicat Conesa.

La plataforma digital forma part del projecte Digital Port amb què el Port de Barcelona potencia la digitalització de l’entorn portuari i que ha definit 54 iniciatives prioritàries que es troben en diferents fases d’execució. Aquest projecte també desenvolupa altres aplicacions, productes i serveis per fer més eficients i competitius tant al Port com els operadors i clients de la Comunitat Portuària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa