El Port de Barcelona aprova un pla de xoc de 23 milions per impulsar l’activitat comercial

El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres un pla de xoc per alleugerir els efectes de la crisi derivada de la Covid19, entre els quals hi ha una rebaixa de taxes fins al 2022. Segons ha explicat el port en un comunicat, les mesures s’han pres d’acord amb les previsions de tràfic i d’ingressos i suposaran una mobilització de recursos a favor dels operadors d’uns 23 milions d’euros.

Així, en el primer pla de mesures, corresponent al pla de recuperació a mig termini), es bonificaran les taxes de les terminals de contenidors en un 25% el 2021 i del 20% el 2022; mentre que a les terminals multipropòsit i les de càrrega rodada se’ls rebaixarà un 10% l’any 2021 i un 5% el 2022; i a les terminals d’automòbils, en un 30% el 2021 i un 15% el 2022.A més, també s’aplicaran coeficients correctors reductors de els taxes d’utilització a vaixells, passatge i mercaderia.

Mesures a curt termini

D’altra banda, el consell d’administració també ha donat llum verda a la darrera de les mesures que faltaven dintre de pla de xoc, que inclou les mesures més curt termini, i que consisteix en la reducció en les taxes d’ocupació. A les terminals de passatge, serà d’un 30% en les concessions que hagi vist reduïda al seva activitat entre un 20% i un 40% en relació al 2019 i una rebaixa del 60% si l’activitat ha caigut més d’un 40%.

Per a la resta de concessions i autoritzacions, les reduccions de la taxa d’ocupació seran del 15% en els casos en que l’impacte en l’activitat se situï entre el 10% i el 15% i del 20% quan l’impacte sigui superior al 15%. Quant als títols d’ocupació amb una superfície inferior als 200 metres quadrats i espais destinats a aparcament i estacionament s’aplicarà una reducció d’un 20% sobre la quota de la taxa d’ocupació que correspongui, sempre i quan no siguin complementaris a altres títols de major superfície i se sol·liciti prèviament.

Nou comentari