Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat d’oficines torna a créixer a Barcelona
  • CA

El mercat d’oficines a Barcelona guanya dinamisme durant el primer trimestre de 2021, segons l’últim informe de BNP Paribas Real Estate que mostra els principals indicadors econòmics d’aquest sector a Barcelona i Madrid. Les dades són “esperançadores”, ja que es va representar un 43% de tota la contractació registrada en tot el 2020 a Barcelona, tot manifestant la reactivació de la demanda, segons ha informat la companyia aquest dijous en un comunicat.

Així i tot, les expectatives d’una recuperació en 2021 s’esperen per al segon semestre de l’any, a causa de les restriccions que Espanya continua mantenint davant la pandèmia del coronavirus i que afecten l’activitat econòmica. La contractació d’espais d’oficines a Barcelona va començar enguany superant la barrera dels 77.000 metres quadrats, un 49% més que el trimestre anterior i arribant al 73% en comparació amb el mateix trimestre de 2020.

La superfície mitjana contractada s’ha situat aquest primer trimestre de 2021 en 1.388,3 metres quadrats, ja que 10 de les 55 operacions signades estan per sobre dels 2.500 metres quadrats, destacant les operacions de Amazon i CATI, que sumen un total de 16.000 metres quadrats.

Quant a les zones amb més demanda, destaca el centre de Barcelona i el Center Business District (CBD) que han copat el 40% de la demanda total del trimestre, un 17% i un 24% respectivament.

El districte 22@ de la ciutat comtal continua presentant uns “destacables nivells d’absorció”, que dupliquen els presentats en el quart trimestre de 2020, representant el 16% de la demanda total.

Per part seva, la zona descentralitzada de Barcelona ocupa la tercera posició amb el 28% de la demanda i la perifèria se situa en últim lloc amb el 15% del volum total.

La millora econòmica general permetrà que els principals indicadors del mercat d’oficines tornin als nivells pre-covid de forma “sostinguda i gradual”, afermant la recuperació especialment a partir de la segona meitat de 2021.

A més, el fet que el perfil de la demanda predominant sigui el tecnològic –“amb major agilitat en la presa de decisions” que un perfil de demanda més institucional– fa preveure una recuperació més ràpida a partir del tercer trimestre de l’any 2021.

Per segon trimestre consecutiu, les rendes mitjanes a Barcelona han experimentat correccions i, a inicis de 2021, l’ajust ha situat la renda mitjana a Barcelona en 17 euros per metre quadrat al mes, respecte als 18,5 euros del segon trimestre de l’any passat. Així, a tancament del primer trimestre d’enguany, s’observa com la renda mitjana de Barcelona s’ha vist reduïda un 6,6% respecte al mateix període de 2020.

La finalització de projectes que es troben en fase de desenvolupament, i que podrien sumar al mercat 208.000 metres quadrats en 2021, unit a possibles liberalitzacions d’espais, provocaran que la taxa de disponibilitat s’incrementi. Per al 2021, dels 174.000 metres quadrats en fase de desenvolupament que s’espera que es lliurin enguany, el 55% són edificis situats en el districte 22@, àrea que es consolida com el principal “focus d’activitat promotora” de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa