Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat d’oficines de Barcelona frena contractes per la Covid-19 però manté preus
  • CA

La crisi de la Covid-19 ha afectat el pròsper mercat d’oficines de Barcelona, però tot i així els preus han resistit el cop i s’ha contractat 86.000 metres quadrats en el primer semestre, segons Cushman&Wakefield. La contractació de la primera meitat de 2020 s’ha situat lluny de la mitjana en aquest període dels últims 5 anys, que eren 180.000 metres quadrats. Tot i això, la capital catalana ha tancat el segon trimestre amb un 4% d’espai disponible. La renda ‘prime’ també s’ha mantingut igual que a tancament de 2019, amb 28,5 euros per metre quadrat al mes.

Pel que fa a nous projectes, Barcelona espera entregar 185.000 metres quadrats 2021 i té un 40% de l’oferta en construcció compromesa. La ciutat ha tancat el primer semestre amb un volum d’inversió en oficines de prop de 490 milions. “No són xifres comparables amb altres exercicis donada la situació excepcional per la qual està passant l’immobiliari a escala mundial, però sí entenem que l’interès tant per Madrid com per Barcelona continua sent important“, ha manifestat la consultora en un comunicat.

Després de l’estat d’alarma, moltes decisions van quedar ajornades per la incertesa però la realitat és que el mercat disposa de liquiditat i els grups inversors continuen analitzant l’escenari en ambdues ciutats, segons Cushman&Wakefield.

Lloguer temporal de naus durant la pandèmia

El mercat logístic català ha arribat als 200.000 metres quadrats contractats en el primer semestre, una caiguda del 40% en comparació amb els primers sis mesos de l’any passat. La consultora ha atribuït aquest descens a què, en part, durant el primer semestre de 2019 es van comptabilitzar dues grans operacions que van sumar 140.000 metres quadrats i van impulsar “de manera excepcional” les xifres d’absorció anual. Si es descarten aquestes operacions, les dades entre els dos anys són similars.

El coronavirus ha provocat un augment dels lloguers temporals de naus per fer front a la demanda puntual. En paral·lel, la falta de producte disponible a la primera corona ha desplaçat la contractació a la segona i tercera corona. A Barcelona, la taxa de disponibilitat s’ha situat en un 3%, mentre que el mercat català disposa d’un 6% d’espai disponible. De cara als pròxims mesos, s’espera que abans de tancar 2020 s’afegeixin 152.000 metres quadrats logístics al mercat català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa