El congrés audiovisual més important del món aterra a Barcelona

Amb dos anys de retard, el congrés arriba a la capital catalana després de 16 anys a Amsterdam

L’Integrated Systems Europe Live & Online (ISE), aterra a Barcelona amb la intenció de marcar un abans i un després en el sector de les conferències després de la pandèmia. La fira audiovisual més gran del món es fa per primera vegada a la capital catalana aquest dimarts i dimecres després de celebrar-se a Amsterdam durant 16 anys. Organitzat per les associacions AVIXA i CEDIA, el saló tindrà un format 50 vegades més reduït a l’habitual i és el primer que se celebra al recinte de Gran Via de la Fira des del desembre de 2019.

Alguns dels 80 expositors admeten que arriben amb “baixes expectatives” a un esdeveniment amb assistència limitada que aplegarà 5.500 persones, segons ha assegurat el director de l’ISE, Mike Blackman. Els exhibidors ocupen un terç del ‘Hall 2’ del recinte de la Fira de Barcelona a Gran Via, una diferència substancial amb la planificació oficial, que implicaria, com amb el Mobile World Congress, la instal·lació sencera, amb vuit halls.

Any complicat

El sector encarrila un any encara complicat i no preveu recuperar-se econòmicament fins al 2022. Blackman preveu que a partir de llavors s’iniciï un creixement substancial de l’activitat audiovisual fins al 2025, quan espera que el sector facturi 85.000 milions de dòlars al món. D’altra banda, el director de l’ISE ha assegurat que “Catalunya s’està posicionant com un hub de l’audiovisual d’Europa” i ha dit que el saló vol “catalitzar aquest desenvolupament”.

Organitzat per les associacions AVIXA i CEDIA, l’esdeveniment combinarà la presència física amb la virtual i aplica un estricte protocol de seguretat que obliga tots els participants a fer-se un test d’antigen al recinte i a dur una mascareta FFP2. La fira té com a exhibidors marques com Panasonic, Shure, Arthur Holm, Equipson, d&b audiotecnik o Waapiti.

Noves arribades d’empreses

Algunes de les poques empreses que han vingut presencialment a Barcelona han aprofitat el canvi d’ubicació de la fira per obrir oficina a la capital catalana. És el cas d’Infiled, el fabricant xinés líder de pantalles LED, que va obrir un showroom a de 500 metres quadrats Barcelona el gener d’aquest any. El vicepresident d’Infiled a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Marco Bruines, admet que han rebaixat les expectatives que tenien en els anteriors ISE però van tenir clar que calia participar. “Vam decidir que calia promoure la indústria. Tothom es pot queixar que no està passant res però nosaltres volíem ser aquí per demostrar que tornem a posar en marxa”, ha dit.

També van considerar que la ciutat es posicionava com un dels eixos de la tecnològica audiovisual més prometedors els alemanys Lang Ag que també han decidit obrir una oficina a Barcelona on tenen la seu de la filial Lang Iberia. La companyia ofereix suport tècnic, lloguer i venda de productes d’alta gamma. En concret, al saló presenten novetats en tecnologia LED, que es pot construir en qualsevol mida amb alta qualitat i contrast.

Alexander K. Prill, el director internacional de vendes de Lang Ag, assegura que la capital catalana s’està posicionant com “un hub d’esdeveniments i congressos a Europa”, una “gran ciutat” amb “bones infraestructures” que permet que “moltes persones hi viatgin” a banda del bon temps. “Si vols proveir vídeo professional, en aquest camp Barcelona és un gran lloc on anar”, ha dit.

Un dels estants més grans de la Fira és el de Catalunya, amb 200 metres quadrats, i que acollirà 20 empreses catalanes per facilitar la cerca d’inversors en els sectors de desenvolupament de hardware, software i serveis en el sector de l’àudio i el vídeo en àmbits com la realitat virtual, les plataformes de gestió de continguts, el mapping 3D, la gestió d’equipament o la producció audiovisual.

Comentaris

    Luna Barceló 01/06/2021 11:06 am
    Només puc dir enhorabona Barcelona, enhorabona Catalunya. Tenim les millors ciutats i els millors pobles a banda de les millors persones treballadores del món.
      odisea 01/06/2021 2:11 pm
      Totalmente de acuerdo con usted ,nosotros vinimos con mis padres a Barcelona de muy jovenes ,y trabajando hemos podido vivir bastante bien,hablamos catalan y queremos este pais como cualquier catalan o mas,y si nos independizamos yo creo que aun viviremos mejor.saludos.

Nou comentari