El Gremi de Restauració acusa l’administració de “criminalitzar” el sector

El seu director general, Roger Pallarols, avisa que la ciutadania "ja no tolera les restriccions"

El Gremi de Restauració de Barcelona creu que tancar l’interior dels bars i restaurants quan se superin els 150 casos per cada 100.000 habitants –una recomanació aprovada per Sanitat i les CCAA– “únicament agreujarà la crisi econòmica”. Segons el director general de l’associació, Roger Pallarols, la ciutadania “ja no tolera les restriccions”, i seguir limitant la restauració “servirà per traslladar les reunions als àmbits privats”. Alhora, recorda que a les empreses del sector “no els queden ni estalvis ni crèdits” i afegeix que les restriccions “arruïnen sectors econòmics sencers”.

En aquest sentit, el gremi qualifica de “simbòliques” les ajudes de l’Estat –Catalunya rebrà 993 milions d’euros– perquè “en cap cas estaran a l’altura del forat de la pandèmia”. En un comunicat publicat aquest dilluns, Pallarols ha defensat que “la socialització és un fet” i que, un any després de l’esclat de la pandèmia, les solucions per evitar l’expansió de la Covid-19 han de ser “diferents, més precises i menys lesives des del punt de vista econòmic”. A més, acusa l’administració de “criminalitzar” el sector de la restauració.

En relació amb les ajudes aprovades pel govern espanyol –se’n beneficiaran les empreses que hagin patit una caiguda d’ingressos superior al 30% l’any 2020-, consideren que el pas de l’executiu “és ben minso” i noten “una falta d’implicació” per part de l’Estat. Pel que fa a Catalunya, el gremi avisa que reclamarà al nou Govern que es doni continuïtat a les ajudes trimestrals per a empreses amb treballadors en ERTO, bona part dels quals van anar a parar a mans dels restauradors.

Més informació

Nou comentari