El govern Colau ofereix nous baixos de protecció oficial a iniciatives de proximitat a Ciutat Vella

El contracte de lloguer tindrà cinc anys de durada, amb un preu que se situa un 45% per sota de la mitjana del mercat

El districte de Ciutat Vella ha posat en marxa la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial, un programa que es realitza en col·laboració amb Barcelona Activa i pressupost del Pla de Barris i que té com a objectiu la dinamització dels locals buits perquè s’hi instal·li activitat econòmica diversa i útil per a la vida veïnal. Enguany s’ofereixen un total de nou baixos, destinats a iniciatives de proximitat, relacionades amb el comerç, les cures, l’economia verda, la innovació tecnològica, la cultura o l’alimentació sostenible, entre altres.

L’acció s’emmarca en l’estratègia municipal Amunt persianes, que té com a objectiu reduir el nombre de locals buits a la ciutat. Així, preveu mobilitzar 400 locals en el període 2021-2023. El contracte de lloguer d’aquests locals serà de cinc anys de durada, prorrogable fins a set anys.

Els adjudicataris comptaran amb dos mesos de carència per a poder iniciar l’activitat econòmica i no necessitaran dipositar fiança ni aval. La convocatòria està oberta tant a persones individuals com a societats o entitats socials o empreses ja constituïdes, i finalitzarà a finals del mes d’octubre.

Els locals que es posen a disposició en la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial se situen en diferents punts del districte. Concretament als carrers Robador, Sant Ramon, Cardona, Sant Pere Més Alt i el d’en Serra Xic. Les reformes i posada a punt dels establiments és una de les accions del Pla de Barris de Ciutat Vella.

Nou comentari