Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El corredor ferroviari Barcelona-Madrid comptarà amb apartadors per als trens
  • CA

El corredor ferroviari Barcelona-Madrid comptarà amb apartadors per a trens de 750 metres després del conveni signat per la president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; la presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera; i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. La inversió serà de 30 milions d’euros repartits en quatre anualitats entre 2020 i 2023 aportats pel Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària a l’Autoritat Portuària de Barcelona.

Aquest augment de la longitud màxima especial donarà continuïtat a l’augment de longitud màxima bàsica a 750 metres en el tram Barcelona-Reus, que s’obtindrà quan finalitzin les obres en marxa en el corredor Mediterrani. Ports de l’Estat assumirà la secretaria de la Comissió de Seguiment i Adif s’encarregarà de la redacció i aprovació dels projectes constructius així com de la licitació i execució de les obres corresponents, que seran finançades per l’APPB en els termes previstos en el conveni.

El Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària es nodreix de les aportacions de les Autoritats portuàries i és un instrument creat per promoure el desenvolupament d’infraestructures que millorin l’accessibilitat viària i ferroviària dels ports d’interès general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa