Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 22@ rep el 85% de la inversió en oficines de tot l’Estat
  • CA

El mercat d’oficines de Barcelona tancarà el primer semestre amb una inversió de 545 milions d’euros, segons dades de CBRE. Aquesta xifra suposa un increment del 73% respecte al mateix període de l’any anterior i bat un “rècord històric” des del 2008. El districte del 22@ concentra el 97% de la inversió i Barcelona copa el 88% del volum total de la inversió en oficines de tot l’Estat. “És una xifra que no s’havia registrat en la sèrie històrica”, ha assegurat el director de l’oficina de Barcelona de la consultora, Xavier Güell.

L’empresa atribueix aquest fet a l’alta liquiditat en els mercats, la inversió continguda de 2020 i “l’excel·lent” evolució dels principals indicadors del sector immobiliari a Barcelona durant els darrers cinc anys. “No és una xifra habitual i molt probablement s’atenuï en els pròxims mesos, però podem afirmar que el pes de la inversió de Barcelona respecte al volum total a Espanya durant el 2021 serà alt”, ha afegit Güell. Els fons més actius en aquest període han estat els inversors internacionals, habituals en el mercat de Barcelona. A aquests s’han sumat els de procedència estatal i local, també actius actualment.

En els darrers mesos també s’ha produït l’arribada de nous inversors que, fins ara, no tenien presència a Barcelona ni a l’Estat en general. Ara, analitzen les seves primeres inversions en el mercat. Els inversors estan “clarament focalitzats” en productes core, més conservadors. Els actius amb contractes de llarg compliment o inquilins amb garanties tenen especial interès, amb expectatives d’assolir elevats nivells d’inversió per al 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 15, 2021 | 17:13
    Gonzalo juny 15, 2021 | 17:13
    Menuda represión.....
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 15, 2021 | 18:38
    Ricard juny 15, 2021 | 18:38
    Com es nota "la fugida d'empreses" a Castella pel majoritari moviment d'alliberament nacional, eh! Anem directes a la "misèria". Miserables castellanistes amb el seu rei al capdavant intentant boicotejar les empreses catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa