Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Unes dones grans aconsegueixen mantenir el darrer caixer de la Teixonera
  • CA

Un grup de dones grans del barri de La Teixonera (districte d’Horta-Guinardó) van començar finals del passat mes d’octubre una lluita contra el tancament de la darrera oficina bancària que quedava al barri. La protesta de cada dijous va durar fins al passat 29 de desembre. No van aconseguir evitar el tancament de l’oficina, però, almenys que es decidís mantenir un caixer automàtic dins del mateix establiment.

Així ho ha avançat betevé i ho ha confirmat el TOT Barcelona a partir de la Pilar Fernández, una veïna del barri i una de les impulsores de les protestes. “Han decidit mantenir l’oficina durant sis mesos perquè al barri viu molta gent gran i perquè amb les protestes vam fer molta pressió”, celebra Fernández. Tot i això, el fet de ser una mesura, de moment temporal, fa que tingui una sensació agredolça. “Ara és un alleujament, però en els pròxims sis mesos s’ha d’estudiar si es fa servir molt o no per decidir si es manté o es treu”, afegeix.

“El banc no es tanca!”

A principis del passat mes de desembre, un equip del TOT va acompanyar aquest grup de dones en una protesta, la majoria tenien entre 70 i 85 anys, però el pes dels anys no els impedia cridar amb totes les seves forces que l’oficina, que era de CaixaBank, no podia tancar. El banc no es tanca! Som gent gran!”, avisava una d’elles amb un megàfon.

Aquell mateix dia, Fernández, de 73 anys, va explicar al TOT que el gran problema del tancament és que faria que l’oficina que els veïns del barri tinguessin més a prop seria un de nova que es trobaria al barri veí de Sant Genís. Fins allà, va indicar, una persona gran podria trigar a arribar caminant entre 20 i 30 minuts. “Al barri hi ha molta gent gran que van amb bastó i que no tenen família, i a més hi ha moltes pujades. Ens sentim abandonades”, va recordar Fernández.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa