Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Poques incidències, ball de xifres i afectats resignats en la doble vaga a l’Aeroport de Barcelona
  • CA

La jornada de doble vaga a l’Aeroport de Barcelona –dels vigilants de Trablisa en els filtres de seguretat i dels treballadors de terra d’Iberia– ha avançat amb poca incidència en les terminals aquest dissabte, han informat fonts d’Aena i de la pròpia aerolínia a Europa Press. El portaveu d’UGT Iberia Barcelona, ​​Omar Minguillón, també ha afirmat que l’ambient a les terminals és de “normalitat dins del que permet una convocatòria de vaga”.

Aquest dissabte és la segona jornada d’aturada per als treballadors de terra d’Iberia a Barcelona i a Madrid, que se sumen a les ja realitzades durant l’estiu pels vigilants dels filtres de seguretat. Els vigilants de Trablisa –adjudicatària del servei de seguretat en la infraestructura– mantenen la vaga indefinida des del 9 d’agost, per la qual s’han decretat uns serveis mínims del 90%.

L’aerolínia Vueling ha cancel·lat 38 vols previstos per a aquest dissabte a causa de la vaga dels treballadors d’Iberia, mentre que la protesta del personal de Trablisa no ha provocat cues fora del que és habitual per creuar el control de seguretat. Segueix, això, sí, el ball de xifres sobre el nivell de seguiment de la vaga del personal d’Iberia. La companyia la xifra en un 21,19% a Barcelona – el Prat, mentre que el sindicat l’eleva al 70% dels treballadors. Segons Iberia, fins les 18:30h s’han atès 342 vols gràcies als serveis mínims: 173 sortides i 169 arribades.

Afectats fan cua als taulells tot i els avisos previs

Vueling és l’aerolínia amb més anul·lacions per l’aturada i ha informat que uns 14.000 passatgers seus s’han vist afectats. Els va comunicar la cancel·lació dels vols el dimecres, oferint-los la reubicació en un altre vol o el reemborsament del preu del bitllet. Malgrat això, alguns passatgers s’han acostat aquest dissabte als taulells de reclamació de Vueling al llarg de la jornada.

Alessandro i Vittoria, dos turistes italians que havien de volar a Milà aquest matí en un vol cancel·lat, han estat recol·locats en un vol amb destinació Bolonya per al migdia. “No ens pagaran el trajecte en tren des de Bolonya fins a Milà, però hem d’acceptar per força perquè demà hem de treballar” explica Alessandro, que a més critica que arribaran diverses hores més tard del previst i es mostra disposat a seguir endavant amb la reclamació a l’aerolínia perquè li abonin el preu del trajecte fins a Milà.

Una altra passatgera de Vueling, la Marta, ha tornat aquest dissabte al matí a Barcelona després de les seves vacances a Sevilla, encara que el previst era que viatgés divendres a la tarda. Després d’aterrar s’ha acostat al taulell de l’aerolínia per sol·licitar que li paguin les dietes i la nit extra d’hotel a causa de la reubicació i afirma que aquestes despeses de més han estat l’única complicació del canvi.

Altres passatgers que no s’han vist afectats per les cancel·lacions han estat previnguts i han arribat a l’aeroport amb més temps de l’habitual, com David i la Laura, que aquest dissabte tornen a Jerez i consideren que han “tingut sort” perquè la vaga no els ha afectat.

UGT no descarta noves convocatòries de vaga

Els treballadors d’Iberia a Barcelona no descarten noves convocatòries de vaga si no prosperen les negociacions amb l’empresa. El portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha explicat que estan a l’expectativa de reprendre les negociacions a partir de dilluns, després de la reunió de dimecres que va acabar sense acord.

Minguillón ha afirmat que, des de dimecres, els representants de l’empresa i dels treballadors no han tornat a reunir-se i que només hi va haver “contactes menors” dijous. El sindicat manté que dos de cada tres treballadors sense carta de serveis mínims està secundant la vaga, tot i que Iberia ha xifrat el seguiment de la vaga en el 12,37%. “Si Iberia veiés que hi ha un seguiment tan baix podria reorganitzar els vols i no hauria vols cancel·lats”, ha qüestionat Minguillón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa