Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pagar la casa a Barcelona requereix més del doble de temps que a Lleida
  • CA

Quants anys hauríem de treballar destinant el sou íntegre a pagar la hipoteca, sense comptar cap altra despesa? Doncs gairebé deu anys. En concret, un barceloní haurà de destinar el sou brut íntegre de 9,4 anys al pagament del seu habitatge, segons un estudi de Fotocasa i Infojobs. És un any més que la mitjana de Catalunya, que se situa en 8,2 anys. Com era d’esperar, el cost de l’habitatge ha crescut en els darrers anys. El salari brut íntegre destinat a adquirir un habitatge era de 8 anys l’any 2019; de 8,6 anys, l’any 2018; de 7,8 anys, l’any 2017; i de 7,2 anys, l’any 2016. 

I tot plegat, tenint en compte que el 2021 els sous al país van caure un 1,51%. Ara bé, viure a Barcelona i viure a Lleida no té res a veure pel que fa al cost de l’habitatge, apunta l’estudi. I és que un lleidatà podrà pagar un pis de 80m2 en només 4,1 anys amb el sou brut íntegre. A Girona, tardaran una mitjana de 7,3 anys; a Tarragona, 5,3 anys.

Barcelona, la més cara

El 2021, el preu de l’habitatge en venda a Catalunya va tancar l’any amb un increment del 2,6%, situant-se 2.544 euros el metre quadrat. Barcelona és la demarcació amb el metre quadrat més car de Catalunya: al desembre del 2021 va arribar als 2.955 euros el metre quadrat, tot i que va patir una caiguda del 0,4% anual. 

Catalunya ocupa el quart lloc de tot l’Estat on els ciutadans han de destinar més anys per pagar l’habitatge de propietat. On calen més anys és a les Illes, amb 9,8 anys de sou, seguides de Madrid, amb 9,4 anys; i del País Basc, amb 9,1 anys. La mitjana estatal és de 6,2 anys de salari brut íntegre. 

L’Índex Immobiliari de Fotocasa mostra que el preu de l’habitatge en venda va pujar un 1,7% a finals del 2021, un increment “moderat” i “molt estable” pel que fa al 2020 però que fa que l’esforç de les famílies per comprar un habitatge sigui “una mica més gran”, segons el portal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa