Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Modernització d’estadis i ciutats esportives i digitalització, principals destins dels fons de CVC per als clubs de Primera
  • CA

Reformes d’estadis, camps de futbol per al femení, ciutats esportives, laboratoris d’innovació o estratègies digitals són les destinacions principals dels fons de CVC per als clubs de Primera.

Els 17 clubs de LaLiga Santander que van signar i aprovar LaLiga Impulso -van rebutjar l’acord el Reial Madrid, el Barcelona i l’Athletic- estan anunciant els plans que preparen per invertir els diners de l’acord amb CVC. La injecció de capital, pendent de la signatura del contracte definitiu amb els 39 clubs que sí que van acceptar, arribarà als equips les properes setmanes.

La Reial Societat té previstes obres a la ciutat esportiva de Zubieta, on construirà un miniestadi de 4.000 espectadors per al filial -que aquest curs competeix a LaLiga SmartBank- i el primer equip femení. Les txuri-urdin, de Primera Iberdrola, comptaran a més, amb un nou edifici que, pràcticament, serà per a ús exclusiu dels equips femenins, tant de futbol com d’hoquei herba. A més, es planteja destinar part dels ingressos que percebi al desenvolupament d’un hub per al diagnòstic i el control de lesions, així com un laboratori d’innovació a l’esport.

Per part seva, el Sevilla destinarà els diners que rebi fonamentalment per a la renovació ja iniciada de l’Estadi Ramón Sánchez Pizjuán. L’objectiu del Club respecte de l’estadi és tenir acabats per a finals de 2021 els estudis de viabilitat econòmica i avantprojecte de la reforma de l’actual estadi o d’un nou estadi als terrenys actuals, basant-se en un projecte d’ampliació d’aforament actual i millora de els usos comercials i les zones d’hospitalitat existents.

A la ciutat esportiva, els diners de CVC permetran accelerar el seu projecte i actualment s’estan elaborant estudis addicionals destinats a la creació d’un paquet d’oficines del club i al tancament de l’estadi Jesús Navas. Addicionalment des del club estudien l’adquisició de nous terrenys per a l’ampliació de la ciutat esportiva a fi de disposar de més superfície per a equips menors, futbol femení, acadèmia i usos esportius complementaris explotats per tercers en règim de concessió o lloguer.

L’Atlètic de Madrid treballarà per desenvolupar la seva ciutat esportiva als voltants del Wanda Metropolitano. Un projecte que tindrà diferents instal·lacions per al primer equip, els equips d’alt rendiment de l’Acadèmia, per als veïns dels barris limítrofs, així com diferents ofertes esportives i d’oci per als aficionats atlètics i un parc forestal i un passadís verd del que en podran gaudir tots els madrilenys. Els blanc-i-vermells seguiran a més amb les millores a la Ciutat Esportiva Wanda Cerro de l’Espino mentre que a l’apartat de digitalització desenvoluparà el Cashless Stadium i la creació d’una App del Wanda Metropolità, entre d’altres.

L’altre equip sevillà, el Betis, té previst remodelar el seu estadi i la construcció d’una nova ciutat esportiva a Dos Hermanas. L’entitat verd-i-blanca busca així seguir amb el creixement de la seva base i oferir un millor servei als seus del planter. Es tracta d’una primera fase, que els permetrà concentrar tota la seva activitat formativa en unes mateixes instal·lacions i que consisteix en l’execució dels elements obligatoris d’urbanització, viari i aparcaments, camps de futbol 11, camps de futbol 7, camps d’entrenament específic, graderies cobertes i rehabilitació d’edificació existent com un edifici multidisciplinari.

El Rayo Vallecano emprarà el 70% dels diners rebuts en la millora de les instal·lacions actuals i en plans de desenvolupament internacional, de marca i producte, estratègia de comunicació, pla d’innovació, tecnologia i dades i pla de desenvolupament de continguts en plataformes digitals i xarxes socials.

L’Osasuna destinarà gran part dels ingressos a la ciutat esportiva: Tajonar. Primerament invertirà en la recompra d’uns terrenys annexos, que us permetran incrementar la superfície del complex esportiu en un 70%. L?entitat vol crear una zona específica per al primer equip i un nou miniestadi per al filial i el primer equip femení.

Respecte al València, la majoria de la inversió es destinarà a finalitzar el Nou Mestalla, les obres del qual porten paralitzades 12 anys. Es pretén un estadi tecnològic, amb capacitat dadaptació i desenvolupament en un futur, si totes les inversions no es poguessin realitzar dinici. Així mateix, es continuarà renovant la Ciutat Esportiva. Entre els projectes indicats pel club també hi ha el reforç dels seus canals internacionals sobretot en mercats estratègics i potenciar el VCF Media Lab, amb nous espais i equips que li permetin generar continguts de qualitat i nous.

L’Espanyol millorarà tant el seu estadi com la Ciutat esportiva Dani Jarque i valora la construcció duna nova ciutat esportiva, així com ladquisició duna nova botiga oficial entre altres actuacions.

Pel que fa al Vila-real, tot apunta que podrien invertir-lo a tancar la coberta de l’estadi i finalitzar la reforma iniciada fa uns quants anys.

En el cas del Mallorca, el club està treballant en un pla per decidir a on es destinarà, prioritàriament a l’estadi, tot i que els projectes no estan tancats. També aplicaran alguna cosa a la ciutat esportiva.

L’Alabès per la seva banda pretén destinar part dels fons de CVC a la millora del camp i la il·luminació d’aquest, a més de millores a Mendi Berria. El club també vol desenvolupar un projecte d’ampliació de ciutat esportiva i camps d’Ibaia i invertir en la residència per a esportistes i en la millora de la botiga oficial del centre de la ciutat.

Respecte al Celta de Vigo, destinarà la major part de l’import que correspon a la seva ciutat esportiva, mentre el Cadis invertirà la majoria dels fons rebuts en l’ampliació de la ciutat esportiva del Rosal així com en la millora de les instal·lacions de la seva ciutat esportiva. estadi.

El Granada pretén renovar els Carmenes, amb una reconversió de la zona d’oficines en espais comercials, intentant obrir espais amb vidrieres al camp que permetin l’organització de diferents esdeveniments aprofitant el teixit esportiu, cultural, turístic i estudiantil de la província. Respecte a la Ciutat esportiva, aposta per l’Increment del nombre de camps i la instal·lació de focus per augmentar el nombre d’hores disponibles dels camps, així com per la construcció d’una residència per al primer equip amb l’objectiu de facilitar la convivència i disminuir la petjada de carboni en reduir els desplaçaments i una residència per a pedrera/campus.

L’Elx destinarà la inversió a la modernització integral del Martínez Valero, així com a la construcció d’una ciutat esportiva mentre que en el cas del Llevant, la remodelació del Ciutat de València, amb la primera fase construïda, és la destinació més rellevant dels fons, però també la nova ciutat esportiva, un dels projectes estratègics en què el club treballa en els últims anys. Finalment, el Getafe vol destinar part dels fons a la millora de l’estadi i les instal·lacions i la millora de la ciutat esportiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa