Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desenvolupadors, dependents i administratius: els perfils més demandats

Desenvolupador en programació, dependent de comerç polivalent i vendes, administratiu, venedor comercial i cambrer a restaurants. Aquests són alguns dels perfils més buscats a Barcelona, segons el balanç que ha fet l’agència d’ocupació Barcelona Activa, que depèn de l’Ajuntament i que l’any 2021 ha gestionat més de 1.800 ofertes de feina.

Cinc ofertes de feina a Barcelona i l’àrea metropolitana, de mitjana i segons xifres de l’organisme municipals. La pràctica totalitat dels contractes són de caràcter laboral (1.600), mentre que 200 altres són de pràctiques. “Les empreses es dirigeixen als serveis de Barcelona Activa amb les seves vacants, i també ho fan les persones candidates que cerquen feina per formar part de les borses de treball”, ha explicat l’Ajuntament, a través d’un comunicat. El resultat de tot plegat és la incorporació de 800 persones en feines de diferents sectors i ubicades majoritàriament a Barcelona.

La resta del llistat de feines amb més demanda és aquest:

  • Auxiliar de cuina, en turisme hostaleria i restaurants.
  • Auxiliar administratiu/va en oficines.
  • Enginyeria informàtica en programació i tècnic de sistemes.

Quatre de cada 10 contractes són indefinits

El 38% de les contractacions que es fan són per a places de durada indefinida. Una mica més de la meitat, el 55%, són contractes de més de sis mesos i el 7% de menys de mig any de durada. Vuit de cada 10 llocs de treball han ofert jornades laborals completes, de 40 hores setmanals, aproximadament, i la resta són de durada parcial.

“Barcelona Activa ha organitzat també més d’un centenar de Marketplaces, els espais de trobada entre empreses amb múltiples vacants i persones en cerca de noves oportunitats professionals”, ha informat l’ens. Ikea, Getir, Eulen, Sorigué o Suara Cooperativa, entre d’altres, són algunes de les empreses interessades en la contractació de personal, a través de l’agència d’ocupació de l’Ajuntament.

Durant l’any 2021, han participat en aquestes trobades més de 130 empreses i han presentat candidatures prop de 2.500 persones, de les quals 253 han estat contractades, ha xifrat l’Ajuntament. “Al voltant del 25% de les persones inserides en el món laboral mitjançant aquest procés són menors de 25 anys i més del 30% són persones de més de 45 anys”, ha afegit el consistori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 02, 2022 | 19:45
    Ricard gener 02, 2022 | 19:45
    Si els perfils professionals més buscats a una ciutat com Barcelona són "desenvolupador en programació, dependent de comerç polivalent i vendes, administratiu, venedor comercial i cambrer a restaurants" és evident que l'equip de govern de l'ajuntament és simplement nefast. Per coherència queda clar que el responsable de comunicació de Barcelona Activa acabarà de batlle gràcies als vots dels comuns i resta de partits pancastellanistes. Felicitats "constitucionalistes" (és a dir, xenòfobs).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa