Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desconvocada la vaga de neteja que amenaçava Reis

Els serveis de neteja de Barcelona funcionaran amb normalitat aquest final de setmana, durant la festivitat de Reis, després que un acord entre sindicats i l’empresa Cespa hagi aconseguit aturar al darrer moment la vaga prevista pels dies 5, 6 i 7 de gener de 2022 a la capital catalana.

Segons un comunicat de CCOO, recollit per l’agència ACN, l’empresa s’ha compromès a abordar les demandes de la plantilla durant el procés de mediació obligatori que es duu a terme al Departament de Treball abans de cada vaga. Així, la secció sindical ha fet un vot de confiança en la promesa de la direcció de Cespa i ha desconvocat la protesta per “responsabilitat”. “Esperem que les negociacions siguin positives i fructuoses i no vinguin més episodis de mobilitzacions i denúncies”, avisa la nota que ha distribuït CCOO.

Si s’hagués produït, hagués tingut un visible impacte als carrers de la capital catalana, amb contenidors plens a vessar d’embolcalls de regals i restes dels àpats familiars. Cespa és una de les concessionàries del servei, que l’Ajuntament de Barcelona té delegat a través de diferents subcontractes.

Els treballadors reclamen a Cespa diverses millores, com desencallar un nou conveni, formalitzar les categories laborals dels empleats que fan tasques superiors, implantar canvis horaris en favor de conciliació familiar o aplicar el pla d’igualtat de gènere vigent a nivell estatal. També demanen regularitzar llocs de treball i dignificar condicions de treball.

Altres queixes són haver de treballar la nit del 24 de desembre i la del 31 de desembre, que consideren un greuge comparatiu amb altres serveis de neteja a Catalunya, que la vigília de Nadal i el dia de Cap d’Any pleguen al migdia per poder passar el vespre en família. A més a més, critiquen que l’empresa no lliuri als empleats roba d’abric per treballar de nit i matinada o plovent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa