Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desconvocada la vaga de neteja que amenaçava Reis
  • CA

Els serveis de neteja de Barcelona funcionaran amb normalitat aquest final de setmana, durant la festivitat de Reis, després que un acord entre sindicats i l’empresa Cespa hagi aconseguit aturar al darrer moment la vaga prevista pels dies 5, 6 i 7 de gener de 2022 a la capital catalana.

Segons un comunicat de CCOO, recollit per l’agència ACN, l’empresa s’ha compromès a abordar les demandes de la plantilla durant el procés de mediació obligatori que es duu a terme al Departament de Treball abans de cada vaga. Així, la secció sindical ha fet un vot de confiança en la promesa de la direcció de Cespa i ha desconvocat la protesta per “responsabilitat”. “Esperem que les negociacions siguin positives i fructuoses i no vinguin més episodis de mobilitzacions i denúncies”, avisa la nota que ha distribuït CCOO.

Si s’hagués produït, hagués tingut un visible impacte als carrers de la capital catalana, amb contenidors plens a vessar d’embolcalls de regals i restes dels àpats familiars. Cespa és una de les concessionàries del servei, que l’Ajuntament de Barcelona té delegat a través de diferents subcontractes.

Els treballadors reclamen a Cespa diverses millores, com desencallar un nou conveni, formalitzar les categories laborals dels empleats que fan tasques superiors, implantar canvis horaris en favor de conciliació familiar o aplicar el pla d’igualtat de gènere vigent a nivell estatal. També demanen regularitzar llocs de treball i dignificar condicions de treball.

Altres queixes són haver de treballar la nit del 24 de desembre i la del 31 de desembre, que consideren un greuge comparatiu amb altres serveis de neteja a Catalunya, que la vigília de Nadal i el dia de Cap d’Any pleguen al migdia per poder passar el vespre en família. A més a més, critiquen que l’empresa no lliuri als empleats roba d’abric per treballar de nit i matinada o plovent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa