Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El departament de Treball convoca una reunió de mediació entre Nissan i la plantilla
  • CA

La conselleria de Treball de la Generalitat ha convocat una mediació entre la direcció de Nissan i els representants dels treballadors aquest dilluns després que l’empresa la sol·licités el dijous, segons han explicat fonts del departament. La mediació ha començat a les 11 hores a la seu de la conselleria al carrer Sepúlveda i el comitè d’empresa de Nissan ha cridat a la plantilla a mobilitzar-se davant la seu, tal com ha informat CCOO de Catalunya.

El sindicat ha demanat mobilitzar-se per mostrar “clarament el rebuig total” a les propostes actuals presentades per la direcció i que estudien l’acomiadament d’uns 600 treballadors.

Les protestes es faran de 10:30 hores a 11:30 hores i de 18 a 19 hores davant del departament amb la intenció de “contrarestar la pressió que està exercint la direcció sobre la plantilla de Nissan amb la pressió dels propis treballadors”.

Voluntat de diàleg

Nissan ha criticat l'”immobilisme” del comitè d’empresa en les negociacions per al nou conveni col·lectiu i les mesures de competitivitat per a les plantes de la Zona Franca i Montcada, ha sostingut en un comunicat.

La direcció ha reclamat als representants dels treballadors que demostrin “voluntat de diàleg i negociació” per arribar a un acord i ha remarcat que ha millorat en diverses ocasions les seves propostes.

“La representació social -el comitè-, malgrat les seves reiterades proclames negociadores, ha mantingut una posició immobilista, el que bloqueja el procés i qualsevol avanç”, ha recalcat la companyia automobilística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa