Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet demana a Colau més dades per poder limitar l’arribada de creuers
  • CA

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha tornat a pronunciar-se sobre la possible limitació de l’arribada de creuers a la capital catalana. En una entrevista a COPE Catalunya, Calvet assegura que no tanca la porta a regular l’entrada de les embarcacions a la ciutat, però reclama al consistori encapçalat per Ada Colau més informació que sustenti la necessitat de tirar endavant amb les restriccions que demanen des del govern municipal.

Estic obert al diàleg amb Colau, però amb dades sobre la taula“, assenyala el president del recinte portuari barceloní, que remarca la importància que té per a la capital catalana l’impacte econòmic generalitzat que genera l’arribada dels creueristes a la ciutat, sobretot en els mesos d’estiu.

“Sensació de massificació”

Calvet reconeix que l’entrada massiva de creuers a Barcelona pot provocar efectes perjudicials com una “certa sensació de massificació” en algunes zones concretes de la ciutat, però nega que hi hagi cap altre impacte negatiu derivat de la seva activitat, com podria ser el mediambiental. De fet, el president recorda que un estudi de l’agència Barcelona Regional conclou que aquestes embarcacions generen menys d’un 1% del total de partícules que afecten la qualitat de l’aire de la capital catalana.

Emissions zero al port

En l’entrevista, el màxim responsable de les instal·lacions portuàries també apunta que el Port està treballant per poder reduir a zero les emissions dels creuers mentre estiguin atracats al recinte. La intenció de Calvet és que abans del 2026 ja hi hagi una xarxa completa de molls electrificats perquè totes les embarcacions puguin connectar-se a la xara elèctrica, descarbonitzant d’aquesta manera l’activitat portuària.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Nexigen, un pla punter que el Port de Barcelona vol impulsar durant els pròxims anys i que comptarà amb un pressupost total de prop de 110 milions d’euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 10, 2022 | 02:34
    FRAN BCN juliol 10, 2022 | 02:34
    Limitar, prohibir, regular , us sona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa