Contraproposta de Barcelona Oberta per a la desescalada: restaurants al 50% fins a Reis

La unió d’eixos comercials Barcelona Oberta ha traslladat una contraproposta per a la desescalada que planteja el govern de la Generalitat. L’entitat, que aplega una vintena d’eixos de la capital catalana, proposa que els restaurants i el comerç puguin obrir al 50% fins a Reis tant a l’interior com a l’exterior. A més, sol·licita que els centres comercials no tanquin al 100% “per poder recuperar un mínim de facturació amb la campanya de Nadal”.

Barcelona Oberta també critica que el pla de Salut no té en compte “en cap moment les necessitats dels sectors econòmics, principalment restauració, comerç, eixos i centres comercials, que estan sent els grans perjudicats”. “No tenen en compte la urgència actual de supervivència de sectors econòmics com la restauració, cultura, esports, turisme i centres comercials”, es queixa la unió d’eixos comercials.

Finalment, recepta “l’aplicació de testos d’antígens massius” per controlar la pandèmia i permetre la represa de l’activitat econòmica. Els restauradors també han fet la seva pròpia proposta, a més de demanar la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Nou comentari

Més notícies
El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, en una imatge d'arxiu / Jordi Play

El Gremi de Restauració exigeix la dimissió de Vergés pel pla de desescalada

Roger Pallarols titlla d'"incompetent" la consellera de Salut: "Està clarament superada per la situació"
Cadires recollides a un negoci barceloní / Jordi Play

L’esborrany del Govern per a la desescalada preveu reobrir bars i teatres al 30%

Les conselleries discuteixen encara el full de ruta, que tindria 4 fases i aplicació territorial asimètrica