Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La contaminació marítima provoca més de 100 morts prematures a l’any a Barcelona

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha avaluat les morts prematures atribuïdes a la contaminació marítima provocada pels vaixells en vuit ciutats diferents, i ha estimat que aquest fenomen causa més de 100 defuncions prematures a l’any a les ciutats de Barcelona i Atenes (Grècia). El CSIC ha especificat que la investigació s’ha dut a terme entre els anys 2003 i 2015 a Barcelona, Nicòsia, Bríndisi, Atenes, Venècia, Melilla, Msida i Gènova; i ha comptabilitzat un total de 430 morts prematures en totes elles.

La investigació ha revisat estudis de contaminació i epidemiològics dels últims anys, i ha avaluat com aquest impacte es pot reduir amb l’aplicació de noves normatives. El CSIC ha advertit que si s’apliqués la normativa més estricta per als combustibles dels vaixells, es podria reduir fins a un 15% el nombre de morts prematures atribuïbles a la contaminació del trànsit marítim.

La investigadora del CSIC en l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (Idaea) i autora principal de l’estudi, Mar Viana, ha alertat que “el trànsit marítim contribueix a la degradació de la qualitat de l’aire” i ha advertit que les millores legislatives contribuirien a la millora de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa