Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Consulta aquí si has de pagar l’impost català de C02
  • CA

La lluita contra el canvi climàtic té diversos fronts, pero el del transport n’és un de fort degut a l’elevat pes que té el vehicle privat en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Cada acció compta per arribar a reduir al 50% les emissions contaminants el 2030 i no emetre el 2050, tal i com estableix la UE. A Barcelona, la Zona de Baixes Emissions (ZBE), ara judicialitzada és un dels fronts oberts per evitar la circulació de vehicles més contaminants a l’entorn metropolità, però també hi ha altres accions que tiren endavant els governs per caminar cap a un futur més verd.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat ha donat llum verda a un impost verd i ha elaborat el cens de l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles, que ja es va cobrar el 2021. Ara, l’Agència Tributària de Catalunya ha fet públic el llistat de vehicles que han de pagar aquest impost sobre les emissions de diòxid de carboni en vehicles de tracció mecànica. Pots consultar fent clic aquí el llistat amb les dades dels vehicles i dels titulars, i la quota que toca pagar.  Per fer la consulta només necessites tenir a mà el NIF del titular i la matrícula del vehicle, i facilitant un número de mòbil per rebre un codi.

Es tracta del padró provisional, de manera que fins al 3 de juny hi ha temps per presentar-hi al·legacions si alguna dada que hi ha apareix no és correcta. Finalment, el Govern ha decidit mantenir la mateixa tarifa que es va cobrar l’any passat, donada la situació de la crisi post pandèmia i de les conseqüències de la guerra de Rússia contra Ucraïna en l’economia catalana.

Tot i que ara s’ha fet públic el cens provisional, el pagament de l’impost no s’ha de fer fins al novembre. El termini previst és de l’1 al 20 de novembre del 2022.

Un impost per al medi ambient

Els diners recaptats es destinen a parts iguals a finançar el Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural. Aquest impost es va aprovar el 2017 al Parlament i grava cotxes, furgonetes i motocicletes, que incideixen en l’augment de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa