Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comprar un pis a Barcelona és el doble de car que la mitjana espanyola

El preu dels pisos de segona mà a Barcelona ha caigut un 4,3% des de fa un any, i aquest mes d’octubre ha registrat una caiguda del 0,4%. La xifra contrasta amb la mitjana espanyola, que ha vist créixer els preus un 3,7% el darrer any.

Una tendència a la baixa que no és la tendència generalitzada a l’Estat, que registra aquest octubre un increment del 0’2%. De fet, en termes anuals la capital catalana es troba en el top 10 de les ciutats on han caigut més els preus de l’habitatge de segona mà, només superada per Ceuta, Sevilla, Jaén i Tenerife. Així ho indica un informe del portal immobiliari Idealista, que situa el preu mitjà del m2 de segona mà en 1.816 euros a l’Estat. Un preu que a Barcelona es dispara fins els 3.908 euros. Això significa que comprar un pis a la capital catalana és un 115% més car que la mitjana espanyola.

Més cara que Madrid

Si ens fixem en les principals capitals, Barcelona és la segona ciutat més cara per comprar un pis de segona mà amb aquests 3.908 euros per m2. Al capdavant hi ha Donosti, a Euskadi, on el preu mitjà és de 4.874 euros. I per darrere de Barcelona hi ha Madrid, on els pisos usats costen uns 300 euros menys, amb un preu mitjà de 3.683 euros. Per contra, la ciutat més barata per comprar-se un pis de segona és a Catalunya i és Lleida, on el preu se situa en 1.026 euros el m2. La segueixen Múrcia (1.065 euros) i Àvila (1.090 euros).

Aquestes dades coincideixen amb les xifres ofertes per la Cambra de la Propietat de Barcelona fa uns dies, en què alertava que l’oferta de pisos de segona mà a la ciutat ja és tres vegades superior al parc de lloguer. La raó és, segons la Cambra de la Propietat, que la llei catalana que regula el preu màxim dels lloguers ha tingut aquest efecte de contenció en el mercat de lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa