Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comprar amb la teva carmanyola ja és possible en establiments de Barcelona
  • CA

Vols reomplir una ampolla amb suc o utilitzar la teva carmanyola per no generar més residus quan vas a comprar? Ara ho pots fer en diversos establiments de Barcelona.

Els governs espanyol i català ja tenien entre mans la creació d’una normativa específica que regulés l’ús d’envasos reutilitzables als comerços, un reial decret que s’espera per a mitjans del 2022 i que Catalunya ja s’ha avançat en l’aplicació del seu protocol .

De moment, a Barcelona ja hi ha un acord entre les cadenes Condis, La Sirena, Ametller Origen, Group Llobet, Veritas i Sorli. Però també ho han fet els gremis de Carn de Barcelona, ​​de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província i els de Peixaters de Catalunya. Alguns, com La Sirena, ja han posat el protocol en funcionament amb una campanya de comunicació que convida a fomentar l’ús del tàper.

A Catalunya es comptabilitza una mitjana de 527 quilos de residus cada any per persona. La utilització per part dels consumidors dels seus propis envasos reutilitzables, com carmanyoles, pots o bosses, és l’única manera de frenar la fabricació i l’augment de plàstic. La decisió per descomptat beneficiarà principalment el medi ambient, però també les marques que han vist l’oportunitat de fer el pas ara o mai.

Val a dir que alguns establiments ja ho permetien, però amb les mesures sanitàries que es van implantar per la Covid, molts van deixar d’acceptar carmanyoles o bosses de malla dels clients, al·legant raons de seguretat alimentària.

Sigui com sigui, quan la llei entri en vigor, els establiments hauran de permetre que els clients facin servir envasos propis per comprar productes alimentaris a granel o que s’envasin en el punt de venda. Això, sempre que els envasos siguin aptes per al contacte amb aliments i compleixin les condicions higièniques. Les botigues també hauran d’oferir envasos reutilitzables, com carmanyoles, bosses de roba o caixes, per als clients que no n’hagin portat, sempre que sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa