El Gremi de Restauració de Barcelona i els comerciants de Barcelona Oberta denuncien que les restriccions anunciades divendres per la Generalitat, tot i el seu escàs compliment a les platges i carreteres, s’ha notat molt als establiments. El sector denuncia que en dos dies ha tingut anul·lacions de reserves i que les vendes han caigut més d’un 70%.

Així, exigeix a les administracions “responsabilitat” per evitar la crisi social que es derivarà de la crisi econòmica. Concretament, demanen que se sancionin els que incompleixen les normes sanitàries i de distanciament i que es facin testos massius per “evitar un nou confinament que abocaria al tancament del 60% dels negocis i a la pèrdua de molts llocs de treball”. “No podem tolerar que tot i havent fet els deures, siguem els més castigats”, assenyalen.

El sector també alerta de l’impacte negatiu que genera en l’opinió pública “el missatge de què Barcelona no és una ciutat segura”. No descarten reclamar danys patrimonials a les administracions i demanen una reunió urgent amb els consellers Miquel Buch i Alba Vergés. Els volen exigir que les decisions es prenguin amb mirada llarga per evitar els danys econòmics que se’n poden derivar, ja que aquesta situació acabarà desencadenant una greu crisi social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa