Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants de la Diagonal, disposats a recuperar els llums de Nadal

Els comerciants de la Diagonal ja treballen per recuperar l’enllumenat de Nadal després que l’any passar renunciessin a posar-lo per problemes amb l’empresa que havia de fer la instal·lació. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, els comerciants tenen la intenció de tornar a posar els llums de Nadal i, a falta de concretar alguns detalls, els treballs podrien començar aquesta mateixa setmana.

Un dels serrells que està pendent de tancar-se és el finançament de la instal·lació de l’enllumenat, que té un cost molt elevat i que suposa “un esforç econòmic” que no és compartit per les grans multinacionals, una situació que es reprodueix a la majoria d’eixos comercials de Barcelona. També consideren que l’Ajuntament no s’implica prou, ja que en altres carrers com Aragó, la Gran Via o el Paral·lel el consistori paga tot l’enllumenat perquè els considera “carrers de ciutat”. 

2018, un any atípic

L’any passat els comerços de la Diagonal es van quedar sense enllumenat perquè l’empresa que s’encarregava de la instal·lació va fer fallida i els proveïdors certificats per l’Ajuntament tenien tanta llista d’espera que no podien garantir que els llums estiguessin posats abans del començament de la campanya de Nadal. L’Associació de Comerciants de la Diagonal, que agrupa les botigues de l’avinguda entre Francesc Macià i passeig Sant Joan, van decidir plantar-se.

“Posar els llums de Nadal és un gran esforç pel petit comerç i, si anem tan tard, ja no ens surt a compte”, va explicar llavors el gerent de l’entitat, Àlex Miró. A la Diagonal el cost de posar els llums de Nadal és d’uns 50.000 euros, però l’Ajuntament només es fa càrrec d’un terç de la subvenció. Tampoc entenen perquè no es considera l’avinguda com un carrer de ciutat. “La il·luminació de la Diagonal beneficia tota la ciutat”, defensava Miró.

Més hores d’il·luminació

Enguany els llums de Nadal s’encendran el 28 de novembre, una setmana més tard que l’any passat. El motiu és que el Black Friday, data que s’ha convertit en el tret de sortida de la campanya nadalenca, s’ha endarrerit. A canvi, l’Ajuntament de Barcelona ha acceptat ampliar l’horari de l’encesa de llums, una petició llargament reivindicada pels eixos comercials. L’horari d’aquest any serà de 17.30 fins a les 00.00.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa