Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona encapçalada pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha viatjat a Dubai per visitar l’Exposició Universal que se celebra a l’emirat i buscar oportunitats de negoci i inversions per la capital catalana. La delegació barcelonina s’ha reunit amb l’ambaixador espanyol a Emirats Àrabs Units i amb representants de l’ICEX i d’Acció. La trobada ha servit per identificar potencials negocis en sectors tan diversos com la transició energètica, les smart cities i el turisme cultural, de negocis o sanitari.

Dubai és clau per a la internacionalització de les empreses barcelonines que és la porta d’entrada a tots els mercats de l’Orient Mitjà i és un hub molt important per arribar a l’Àsia. Una de les reunions de la delegació barcelonina ha estat amb l’aerolínia Emirates, que opera una ruta aèria entre Dubai i Ciutat de Mèxic amb escala a Barcelona, una aposta que permet a la capital catalana servir de pont per viatjar al país centreamericà.

Un altre dels motius del viatge oficial a Dubai és que Barcelona és la protagonista del Pavelló d’Espanya a l’Exposició Universal que se celebra a l’emirat. Collboni ha inaugurat la sessió “Barcelona Design and Creativity Hub”, on ha destacat el poder d’atracció d’inversions de la ciutat i l’aposta per una economia sostenible. L’Ajuntament ha anunciat que el context d’aquesta sessió s’han obert la possibilitat d’iniciar una col·laboració entre el Dubai Urban District i la Design Week de Barcelona, a més d’establir aliances entre les escoles de disseny d’ambdues ciutats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa