Collboni urgeix a reobrir l’oci nocturn per evitar els botellons

El primer tinent d'alcaldia fa una crida a la responsabilitat i recorda que la pandèmia no s'ha acabat

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat partidari de reobrir l’oci nocturn “com més aviat millor” per evitar els botellons i les aglomeracions a la capital catalana. Collboni considera que això “trauria pressió” de l’espai públic, tot i que s’ha mostrat contrari a mesures com el tancament de les platges. El primer tinent d’alcalde ha volgut també enviar un missatge després d’un primer cap de setmana sencer sense toc de queda que s’ha tancat amb més de 16.000 desallotjats a Barcelona per ‘botellons’ i aglomeracions en platges i llocs habituals com el passeig del Born, Lluís Companys o Gràcia. “Vull fer una crida a la responsabilitat i recordar a tothom que la pandèmia no s’ha acabat”, ha apuntat Collboni.

“És lògic que hi hagi ganes de sortir, de gaudir de l’espai públic i de retrobar-nos després de mesos de restriccions, però faig una crida a la responsabilitat”, ha reiterat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, que seguidament ha posat el focus en el tancament dels locals d’oci nocturn. “És obvi que això genera una pressió sobre l’espai públic que els ajuntaments hem d’administrar, i no només a Barcelona sinó a moltes altres ciutats de l’Estat”, ha volgut deixar clar Collboni, que ha defensat una obertura a curt termini dels locals d’oci nocturn “tot respectant les mesures de seguretat i sanitàries”.

“Això trauria pressió sobre l’espai públic, en la mesura que ara no hi ha cap alternativa”, ha reflexionat en veu alta el primer tinent d’alcaldia, que ha precisat que el consistori barceloní ha augmentat un 30% la presència policial en espais públics de la ciutat, especialment en horari nocturn. “La Guàrdia Urbana desallotja les concentracions excessives de gent, però també he de dir que no s’ha registrat cap incident greu. La gent ha marxat sense problemes”, ha comentat Collboni, que ha fet una última crida “a la prudència” i s’ha mostrat contrari a mesures contundents com el tancament de les platges, com han demanat els veïns de la Barceloneta.

“No podem posar un policia darrera de cada persona, ni tampoc podem tancar espais que són de tots perquè hi ha risc de concentració”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, que considera que ha de prevaldre el dret dels ciutadans a gaudir de l’espai públic.

Comentaris

    ciutadà 17/05/2021 7:16 pm
    Per una vegada i, sense que serveixi de precedent, estic d'acord amb el Sr. Collboni. El personal ja n'està fins al capdamunt de confinaments i altres imbecilitats que s'han empescat els manaires (val a dir que ells se les passen per l'arc triomfal, es clar). Es com una caldera que, si no regules la pressió, acaba esclatant.
    "Botellon" = xarnegada 17/05/2021 8:05 pm
    Trompa / entrompada / borratxera / torradora / pítima / paperina en grup /grupal / col·lectiva / pública / múltiple / comunal, etc o, com en diuen en alguns punts del País Valencià: fer / fer un homenatge a Sant Roro / Sant Rorro

Nou comentari