Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni rebutja comparar la gestió de la reobertura dels bars amb la d’Ayuso: “Ens importa un rave”
  • CA

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebutjat comparar la gestió de la pandèmia que ha fet la ciutat amb la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: “Ens importa un rave”, ha dit en resposta al PP barceloní. “A nosaltres ens importa un rave el que digui la senyora Ayuso, i als restauradors i propietaris de bars de Barcelona els importa dos raves”, ha dit Collboni.

No obstant això, durant la seva intervenció en el ple municipal, en el qual s’ha debatut una proposició del PP per a demanar a la Generalitat ampliar l’horari de bars i restaurants fins a la nit, Collboni ha retret al Govern la lentitud amb la qual, segons ell, han gestionat la reobertura de la restauració. Collboni ha valorat que la proposició –que ha estat transaccionada amb el govern municipal–, és “raonable, lògica i de sentit comú”, però ha retret al líder del PP a Barcelona, Josep Bou, que faci referència a Madrid en plena campanya electoral dels comicis autonòmics del 4 de maig.

En aquest sentit, ha criticat que Bou hagi fet “politiqueria” durant la presentació de la proposició i ha sostingut que Barcelona té arguments suficients per a haver de recórrer a una altra ciutat en plena campanya electoral, en les seves paraules. A més, ha insistit que s’ha preparat a la capital catalana perquè la desescalada en el sector de la restauració es pugui fer amb màximes garanties: “No sols complirem el que diuen les autoritats sanitàries, sinó que ho farem complir”.

El Govern va tard

El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat que la reobertura dels bars i restaurants fins a les onze de la nit “arriba tard”, però atén el “crit d’auxili” del sector davant una situació “agònica”. El director de l’entitat, Roger Pallarols, ha afirmat que la reobertura dels sopars s’hauria d’haver permès a partir d’aquest dilluns, 3 de maig, i ha advertit que moltes empreses no es podran beneficiar de la correcció del Govern. Barcelona ha perdut un quart dels bars i restaurants, una xifra que s’elevarà a un terç al final de la crisi.

Per aquest motiu, Pallarols ha assegurat que un pas enrere “no seria assumible” i ha demanat eliminar les restriccions d’aforament i horari de cara a les pròximes setmanes per recuperar la normalitat el més aviat possible. El Gremi de Restauració ha assegurat que la situació econòmica “no permet” un pas enrere i ha recordat que la pandèmia avança en la “direcció adequada”, amb un percentatge cada cop major de persones vacunades. En aquest sentit, el Gremi de Restauració ha advertit que estarà atent al “qüestionable” manteniment del toc de queda un cop s’acabi l’estat d’alarma. Al marge dels dubtes sobre el seu encaix constitucional, l’entitat ha assegurat que no s’entendria que la restricció de mobilitat s’iniciés a mitjanit, una hora després dels bars i restaurants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa