Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni promet invertir 70,6 milions d’euros en set mercats fins al 2023
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 96 milions d’euros en els mercats municipals entre els anys 2020 i el 2023, segons han detallat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín. D’aquesta partida 70,6 milions seran per a dura terme grans reformes i millores en set mercats, en concret els d’Abaceria, Sant Andreu, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany i Sagrada Família. Els altres 22,6 milions es destinaran al pla general d’obres, millores i manteniment, i una darrera partida de 2.771.868 euros d’inversió per la digitalització dels mercats.

Els 39 mercats alimentaris i quatre no alimentaris, que acullen 2.143 establiments, van rebre 46,4 milions de visitants presencials el 2020, mentre que les comandes en línia i per telèfon es van multiplicar per deu. Amb la inversió prevista fins al 2023, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona manté el ritme d’inversions dels darrers anys perquè actuïn com a locomotores per a la reactivació dels diferents eixos comercials de la ciutat. Amb les obres previstes per als pròxims anys, pràcticament es finalitza la renovació integral de tots els equipaments, segons indica el consistori en un comunicat.

Actualment hi ha quatre grans transformacions de mercats en marxa (Sant Andreu, Abaceria, Montserrat i Horta), que sumen 63 milions, i tres grans millores (Besòs, Galvany i Sagrada Família), amb un pressupost de 7,5 milions. A banda dels set mercats on es faran obres de gran abast, en el període 2020-2023 també s’invertiran 22,4 milions d’euros a millores generals i manteniment de la xarxa. Durant l’any 2020, s’han fet actuacions en 35 mercats i durant l’any 2021 se’n faran a 23 mercats municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa