Collboni, “optimista” amb la idea que Pedro Sánchez doni flexibilitat financera a l’Ajuntament

El primer tinent d'alcaldia diu que s'està negociant amb el govern espanyol a través de la Federació Espanyola de Municipis

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dilluns que “ajudaria molt” que els ajuntaments puguin utilitzar el superàvit i els romanents d’anys anteriors per finançar la recuperació dels municipis en l’escenari de crisi actual. “Ajudaria molt a alleugerir la reestructuració pressupostària que haurem de fer les pròximes setmanes”, ha dit en roda de premsa preguntat per aquesta qüestió. Barcelona i altres municipis, ha explicat, estan fent “tots els esforços polítics” a través de la Federació Espanyola de Municipis perquè sigui així i s’ha mostrat “optimista”. En el cas de Barcelona, ha apuntat, es calcula que el superàvit i els romanents acumulats giren al voltant dels 150 milions d’euros.

“Seria una molt bona dada per afrontar la reassignació pressupostària”, ha dit. A més, ha recordat que per ara es calcula que l’impacte negatiu de la crisi de la covid-19 en les finances del consistori serà, com a mínim, superior als 200 milions. Per tot plegat, ha insistit en el fet que disposar de 150 milions seria “una molt bona notícia”.

Nou comentari