Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni, nou president del Pacte Industrial metropolità
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat nomenat nou president del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, una associació supramunicipal que aglutina administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per fomentar la indústria i cohesionar l’àrea metropolitana. Collboni substitueix l’exregidor de Turisme, Agustí Colom, que ha hagut d’allargar el seu mandat tot i no ser un càrrec electe, ja que no va anar a la llista dels comuns el 26-M.

Collboni s’ha declarat un ferm defensor de l’industrialisme i la realitat metropolitana, dos elements imprescindibles per impulsar la competitivitat i el progrés econòmic de Catalunya. El nou president ha reclamat un pacte industrial a escala de país, ja que “la marxa de Nissan és un exemple de la necessitat imperiosa que té el país de disposar d’una política industrial efectiva”. També ha demanat més inversió empresarial i universitària per impulsar un model econòmic més circular i inclusiu. “Necessitem més ambició industrial per sortir de la crisi”, ha insistit Collboni, un aspecte fonamental que tant la Generalitat com el govern espanyol han situat com a prioritat.

En el seu discurs de comiat, Colom ha explicat que durant la pandèmia de la Covid-19 “ha quedat demostrat el paper fonamental de la indústria” i ha assegurat que el Pacte Industrial “està cridat a ser un actor cabdal en la sortida de la crisi econòmica” que es perllongarà almenys fins a finals de l’any que ve. Colom també ha recordat que el pacte és una “institució pionera en el foment de la indústria” a l’àrea metropolitana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa