Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni aposta per mantenir les terrasses ampliades durant la pandèmia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona té la intenció de “mantenir” les llicències concedides per l’obertura de noves terrasses i l’ampliació de les ja existents durant la pandèmia. Ho han afirmat aquest dimarts el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el director del Gremi de Restauració de Barcelona, David Pallarols, afegint que aquestes “ajuden a l’activitat del sector” i que “són espai que guanyen els ciutadans”. Des de finals de maig el consistori va atorgar 3.129 permisos tant per noves terrasses com per ampliacions, guanyant més de 23.000 metres quadrats per a ús ciutadà.

Pallarols ha apuntat que la restauració entra en una “nova etapa”, i ha alertat que el sector necessitarà “molt de suport exterior per tirar endavant”. L’Ajuntament i el gremi ho han plantejat durant l’acte de presentació de la campanya publicitària “Barcelona, guarda’m lloc” amb l’objectiu de “reactivar, recuperar la ciutat i posar la restauració al servei de la mateixa”. Als tres espots publicitaris que es difondran hi apareixen actors com David Verdaguer, Yolanda Ramos i David Solans, i també hi han participat personalitats del consistori barceloní com els exalcaldes Josep Trias i Joan Clos. En total, s’hi ha destinat 200.000 euros.

Recuperar l’ocupació

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha afegit que el criteri general és “mantenir” l’ampliació de les terrasses perquè “ajuden a l’activitat del sector i és espai que han guanyat els ciutadans”. Collboni ha afirmat que aquestes ampliacions van permetre salvar quasi 2.000 llocs de treball. “Ara amb el que estem compromesos i obsessionats és que tothom que treballa al sector tingui la seva feina garantida“, ha afegit.

David Pallarols s’ha mostrat “optimista” davant els avenços de la campanya de vacunació i la relaxació de les restriccions i ha afirmat que des del gremi reben amb simpatia l’establiment d’aquestes noves terrasses, apuntant que “cal concretar com es farà”. El director del gremi ha afegit que “la Covid no ha acabat”, que “no s’ha de confondre estabilització amb reactivació”, i ha alertat que el sector de la restauració necessitarà “molt de suport exterior per tirar endavant en un futur”.

Per altra banda, la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montse Ballarín, també ha avançat que des de l’ajuntament estan treballant en una actualització de la mesura del govern presentada el 2016 per impulsar el sector de la restauració a la ciutat. Aquesta iniciativa estarà orientada a “millorar els instruments que es donen al sector perquè pugui reactivar-se i adaptar-se als canvis que ha produït la pandèmia”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria a juny 01, 2021 | 18:52
    Maria juny 01, 2021 | 18:52
    Primer que ho pregunti a Monsieur moi-même Valls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa