Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama congelar les tarifes del transport públic del 2021
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al Govern que congeli les tarifes del transport del 2021 encara que això suposi un “dèficit major” per l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), l’ens que s’encarrega de fixar els preus i on la Generalitat té majoria per decidir. Colau ha enviat una carta al vicepresident en funcions, Pere Aragonès, i al conseller de Territori, Damià Calvet, per demanar canvis en la política tarifària per evitar que cada any es produeixi el mateix debat.

“En un context social com l’actual, amb la regla de despesa que per fer dèficit a les administracions, la ciutadania i sobretot els usuaris i usuàries del transport públic no entendrien que per evitar aquest dèficit s’augmentessin les tarifes”, defensa Colau a la carta. L’alcaldessa considera que no apujar les tarifes és vital perquè els usuaris recuperin la confiança en el transport públic.

Així mateix, Colau ha emplaçat a la Generalitat a fer un “debat serè” sobre el model de finançament del transport públic i a buscar noves vies d’obtenció de recursos a través de la legislació sobre canvi climàtic que ja existeix a Catalunya. Un dels grans esculls és l’aportació de l’Estat espanyol, que està molt per sota de les altres administracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa