Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana 66 milions d’euros a tres entitats financeres
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat tres noves operacions de finançament de l’exercici 2020 per un valor de 66 milions d’euros, segons han informat fonts municipals. En concret, ha tancat u préstec de 35 milions a 10 anys amb Kutxabank, un de 25 milions a vuit anys amb Bankia i un de sis milions a vuit anys amb Caixa d’Enginyers. En total, Barcelona acumula un deute de gairebé 800 milions a tancament del 2020.

En total, el consistori havia rebut fins a 24 ofertes de préstecs a llarg termini de sis entitats financeres diferents i s’ha decidit per aquelles que oferien un millor preu i un període de retorn més avantatjós per a les arques municipals. També ha valorat que les entitats oferissin “fórmules de sostenibilitat vinculades al finançament”, segons ha explicat l’Ajuntament. En el cas de Bankia, s’ha compromès a bonificar el cost financer si es compleix una sèrie d’objectius vinculats amb la sostenibilitat.

L’objectiu de l’Ajuntament és “diversificar les vies de finançament més enllà dels préstecs amb la banca tradicional”. Aquest any també s’havien formalitzat dos préstecs més fora dels circuits bancaris: un del 50 milions amb el Banc del Consell d’Europa (CEB) i un de 45 milions amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa