Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciments Molins assumeix el control de la firma que va inventar el panot barceloní
  • CA

Ciments Molins ha assumit el control de la històrica firma catalana de formigó arquitectònic i espais urbans Escofet 1886, l’empresa que va crear el panot barceloní. Així, la cimentera, que ja comptava amb el 37% de les accions de la companyia, en controlarà ara el 76%. Escofet 1886, amb seu a Martorell, té gairebé 135 anys d’història, compta amb una plantilla de 88 treballadors i va facturar 14 milions d’euros el 2019. Ciments Molins considera que amb Escofet podrà “accelerar el creixement del negoci i aprofitar un gran potencial de sinergies”.

Segons ha indicat la multinacional a Expansión, aquest 2021 invertirà 70 milions d’euros, 20 dels quals a Espanya. “Estic molt content amb les oportunitats que presenta la nostra aposta per Escofet, una empresa amb un gran prestigi gràcies al disseny i la qualitat dels seus productes i amb una marca que és un referent en el sector”, ha assegurat el CEO de Ciments Molins, Julio Rodríguez, en un comunicat. A més, la cimentera engloba l’adquisició com a part de la seva “aposta per la innovació i l’enfocament cap a la sostenibilitat”.

Escofet 1886 és la responsable de projectes icònics de Barcelona com el panot de la flor i el panot Gaudí dels carrers de la capital catalana. La marca ha col·laborat durant la seva llarga trajectòria amb arquitectes com Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel, David Chipperfield, Arata Isozaki o Toyo Ito i ha firmat projectes en més de 40 països arreu del món. A banda de la presa de control d’Escofet, Ciments Molins també invertirà aquest any en la compra de la terminal portuària de la cimentera turca Çimsa a Alacant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa