Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CGT guanya a tribunals que els interins municipals puguin ascendir
  • CA

La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona ha guanyat a tribunals que el personal interí i temporal pugui optar a ascensos igual que un funcionari de carrera. Segons informa en un comunicat, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “ja és ferma” i l’Ajuntament ha acceptat aplicar-la a partir d’ara en els processos de promoció interna municipals.

Fins ara, quan el consistori volia cobrir certes places vacants amb personal que ja té contractat, obria una selecció a la que només podia optar el personal funcionari de carrera o el personal laboral fix. Històricament s’havia fet així com a mesura garantista, per minimitzar les possibilitats que els governs poguessin posar i treure dels llocs de responsabilitat a personal afí després de cada cicle electoral.

No obstant, l’extrema longevitat dels interinatges ha generat una situació de discriminació, a ulls del tribunal i del sindicat. Si no es convoquen oposicions, hi ha personal que pot passar anys treballant al consistori de forma provisional i sense poder progressar-hi. Alhora, es perd talent i es dificulta el relleu generacional.

“Principi de no discriminació”

La decisió judicial inverteix la lògica i “implica un canvi radical en la carrera professional”, celebra la CGT. “A partir d’ara i en igualtat de condicions, podrà participar tot el personal interí i temporal en processos de promoció interna, per concurs de mèrits o per concurs oposició restringit”, detalla. El tribunal s’ha basat en el principi de no discriminació que estableix la clàusula 4 de la directiva 1999/70 CE sobre el treball de duració determinada i entén que tot treballador públic té “dret a la carrera professional, independentment del tipus de contracte que tingui”.

Segons la mateixa font, l’Ajuntament de Barcelona ha comunicat a la CGT que a partir d’ara aplicarà la sentència a tots els processos de promoció interna. De fet, la mateixa sentència obliga a l’Ajuntament a tornar a convocar un concurs que la XGT va impugnar i que ha propiciat aquesta sentència del TSJC. “Obre la porta a l’estabilització de forma totalment legal a milers d’empleats públics temporals, mitjançant processos de promoció interna, donant un pas endavant contra l’abús de la temporalitat a les administracions públiques, un objectiu de la directiva europea i la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”, celebra el sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa