Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un 11,4% el tràfic al Port durant els quatre primers mesos del 2023
  • CA

Davallada considerable del tràfic al Port de Barcelona aquest 2023. Les instal·lacions portuàries de la capital catalana han experimentat una caiguda de l’11,4% en les operacions durant els quatre primers mesos de l’any en comparació amb el mateix període de l’any passat i es va quedar en els 20,7 milions de tones.

Aquest descens estaria provocat principalment per la contracció dels intercanvis comercials, un fenomen que s’està produint a tot el món i que es reflecteix en el conjunt de ports de la regió. En la mateixa línia, el tràfic de contenidors va ser un 13% inferior, fins als 1.025.318 TEU. Els contenidors plens d’importació (-8,7%), d’exportació (-10,5%) i de trànsit (-26,8%) també retrocedeixen respecte a l’any 2022.

Pel que fa al tràfic de líquids, aquest es va recuperar durant el mes d’abril gràcies al gas, amb 1,1% més respecte a les 14.584 tones de l’any passat i després del descens del 46,6% al gener quan van deixar d’arribar vaixells perquè els dipòsits ja estaven plens. Segons la informació facilitada pel Port de Barcelona, també va pujar el tràfic de productes químics (92.839 tones) i, en menor mesura, el d’olis i greixos, així com el d’adobs. També van eixugar part del descens productes com el gasoli, el fuel o els biocombustibles, malgrat seguir en xifres inferiors a les de fa un any.

Per altra banda, el tràfic d’automòbils continua amb la tendència a l’alça dels darrers mesis, amb un augment del 88,8% en comparació a l’any passat, fins a les 266.789 unitats fins a l’abril. Tot i augmentar en totes les modalitats, el desembarcament i el trànsit són les operacions que més augmenten, amb increments propers al 200% interanual. Les UTI (Unitats de Transport Intermodal) baixen un -3,7%, registrant descensos en els intercanvis amb els principals ports mediterranis amb l’excepció de les Illes Balears, on s’incrementen un 5%.

Creixement fulgurant dels creueristes

Si mirem les dades sobre el nombre de passatgers, se n’han registrat un total de 914.794 persones a les instal·lacions de la capital catalana, és a dir, un 87,9% més que el mateix període de l’any passat. Els passatgers de creuers creixen un 147,6% i els de ferris van pujar un 36,6%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa