Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell aposta per esgotar la legislatura catalana i evitar que el Suprem condicioni les eleccions
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Joan Canadell, aposta per allargar al màxim la legislatura i no deixar que el Tribunal Suprem marqui el calendari de Catalunya, en al·lusió al fet que el 17 de setembre ha de ratificar la inhabilitació o no del president de la Generalitat, Quim Torra. “Que la justícia estigui condicionant la política és molt mala notícia. Hem de sortir d’aquí com puguem. No hauríem d’anticipar les eleccions perquè hi haurà una sentència que afecti el president”, ha sostingut en una entrevista d’Europa Press.

Apel·lant a una estabilitat política, considera que cal intentar allargar la legislatura el màxim possible: “A part, com a demòcrata, les eleccions són per a 4 anys, i cal respectar-com es pugui. Convocar un any abans no té sentit“. En la seva opinió, la pandèmia del coronavirus ha condicionat molt el debat a les eleccions basques i gallegues, i creu que ara s’ha de superar aquesta crisi sanitària a Catalunya i abordar llavors “un debat de fons molt més important: saber cap on va el país”.

“Com més esperem, millor, sempre que hi hagi una mínima estabilitat. Allarguem al màxim i esperem a veure si desapareix el virus, que no crec, o apareix una vacuna o s’estabilitza del tot i estem més tranquils”, ha dit.

No als enganys

Sobre la taula de diàleg entre governs, Canadell ha assegurat que sempre està d’acord amb el diàleg però “no amb els enganys”, després de lamentar que en mig any només s’hagi reunit una vegada, el que considera molt poc seriós per part de Govern central. “Tot i estar d’acord amb el diàleg i en què la situació actual, tard o d’hora, acabarà amb una negociació, és una presa de pèl que això s’utilitzi com a eina de canvi del que sigui, i no s’hagi complert el compromís que es va adquirir”, ha retret.

En la seva opinió, si hi ha d’haver una taula de diàleg, és per abordar el conflicte català i cap a on es vol avançar, i no altres coses que considera que es poden resoldre en qualsevol comissió bilateral: “Els famosos 40 punts d’Artur Mas, de Carles Puigdemont i de Quim Torra es poden afrontar des de molts fronts, no es necessita una taula de diàleg d’aquest tipus”. Per això, comparteix amb Torra, que si la taula de diàleg no es centra en aquesta qüestió, no té sentit seure a dialogar-hi, i ha advertit que l’únic que surt guanyant és el Govern central, a qui ha acusat d’aplicar a l’independentisme la màxima “divideix i venceràs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa