La Cambra veu “necessària però insuficient” la moratòria de quotes a autònoms

L'ens presidit per Joan Canadell reclama mesures "urgents" per protegir el col·lectiu

La Cambra de Barcelona considera “necessària però insuficient” la moratòria de les quotes a autònoms i pimes aprovada pel Consell de Ministres celebrat aquest dimarts. A través d’un comunicat, la institució ha reclamat mesures “urgents” per protegir el col·lectiu, que és “un dels més afectats per l’aturada de l’activitat” a causa del coronavirus.

A banda, la Cambra ha recordat que aquest mateix dimarts els autònoms han hagut d’abonar de manera íntegra la quota mensual corresponent al mes de març malgrat les reivindicacions dels últims dies. El govern de Pedro Sánchez ha aprovat avui una moratòria de sis mesos en la cotització a la Seguretat Social per als autònoms. Segons la Cambra, el reial decret llei pel qual s’amplien les restriccions laborals fins al 9 d’abril provocarà que alguns autònoms no puguin recuperar aquesta quota.

A més, la institució considera que les mesures aprovades plantegen “una manca de protecció sanitària cap al col·lectiu”, ja que “no podrà complir amb el confinament decretat encara que no sigui essencial”. Davant aquesta situació, la Cambra ha elaborat una sèrie de mesures que ha traslladat al govern espanyol.

Entre elles es troben una moratòria de tots els tributs, disposar de liquiditat a interès zero sense necessitat d’intermediaris i la concessió de crèdits amb avals públics per atendre microcrèdits. La Cambra també demana simplificar els procediments administratius, fixar una renda econòmica de sostenibilitat mínima pels casos que ho requereixen, diferir el pagament durant tres mesos prorrogables de lloguers per part d’empreses i particulars en situació vulnerable i preparar programes de reactivació de l’economia.

Nou comentari