Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra aposta per desenvolupar la ‘NewSpace Economy’ a Catalunya

La Cambra de Barcelona i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) han signat un conveni de col·laboració per promocionar el sector de l’espai, en particular l’anomenada NewSpace Economy (Nova Economia de l’Espai, en anglès). L’objectiu, diuen totes dues institucions, és desenvolupar un “ecosistema competitiu que ajudi al creixement al sector a través de l’intercanvi de coneixement i accions de sensibilització com jornades, webinars o sessions de difusió de l’Espai”.

Per assolir-ho, aquestes organitzacions treballaran en la redacció d’estudis econòmics, de mercat de viabilitat d’avantprojectes d’inversió d’infraestructures i també col·laboraran en projectes europeus per a la detecció d’oportunitats, creació de consorcis i difusió, així com en la implementació de l’estratègia NewSpace de la Generalitat de Catalunya, aprovada en l’Acord de Govern del 27 d’octubre del 2020.

La voluntat és cooperar i atraure el talent jove, així com la inclusió de la perspectiva de gènere com un dels eixos fonamentals.

Revolució de l’accés al sector aeroespacial

La Cambra de Barcelona i l’IEEC es proposen revolucionar el sector aeroespacial. Fins ara l’accés a aquesta indústria estava en mans “exclusivament d’agències governamentals i grans multinacionals”, expliquen. “D’aquesta revolució en seran protagonistes pimes i empreses emergents del sector aeroespacial que treballen amb independència dels
ministeris de defensa i que són molt més àgils i flexibles”, asseguren, a través d’un comunicat.

“Aquest canvi radical en la concepció de l’ús de l’espai suposa la supressió de les barreres d’entrada que històricament han existit a la indústria aeroespacial i la possibilitat de desenvolupar projectes més barats basats en els nanosatèl·lits, amb aplicacions igualment beneficioses per a la societat, com són les telecomunicacions i l’observació de la Terra per lluitar contra el canvi climàtic”, informen.

Aquest sector factura fins a 143 milions d’euros, explica la Cambra; “una xifra que augmentarà un 276% en l’horitzó 2025 fins als 539 milions d’euros”, pronostica. El primer estudi sobre l’Ecosistema New Space a Catalunya, elaborat per la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració de l’IEEC i les fundacions i2CAT i KIMbcn estima que en el mateix període l’ocupació vinculada al NewSpace creixi fins als 1.755 treballadors (un +369%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa