Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Barcelona atorga 86.000 euros a quatre projectes per lluitar contra la Covid-19
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha atorgat més de 86.000 euros a quatre projectes per lluitar contra la Covid-19. L’ens presidit per Joan Canadell ha posat en marxa un fons de solidaritat per “captar recursos i vehicular-los cap a la fabricació, compra o investigació” de nous sistemes de diagnòstic, vacunes i material que permetin millorar la resposta a la crisi sanitària que ha generat la pandèmia.

La Universitat de Barcelona s’ha endut la majoria del finançament i rebrà 60.000 euros per habilitar el Campus Bellvitge de maquinària d’última generació per triplicar la seva capacitat de fer proves de PCR. També comprarà un termoreciclador per fer 6.000 proves PCR a docents, estudiants i personal d’administració i adquirirà un robot per extreure RNA de la Covid-19 a les seves instal·lacions.

La Fundació per a la Recerca i Docència de Sant Joan de Déu ha rebut gairebé 17.000 euros per desenvolupar una solució per disposar d’un element clau per les teràpies de pressió positiva continua a les vies respiratòries (CPAP) i de ventilació artificial, que faciliten l’assistència dels malalts que requereixen solucions respiratòries. Per la seva banda, Proton New Energy Future ha rebut 9.500 euros per implantar un mòdul de distribució intel·ligent (MDI) d’aire que s’annexa a respiradors convencionals i que permet proveir a dues persones amb un sol aparell.

El fons, que fins ara ha rebut més de 110.000 euros en donacions de diferents empreses, ja ha distribuït el 95% dels diners recaptats. La participació en el fons segueix oberta, tan pel que fa a la recepció de diners com per a la presentació de projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa