Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CALENDARI | Tots els diumenges i festius amb botigues obertes del 2024

El Consell Assessor de Comerç de Catalunya ha aprovat els 10 diumenges i festius d’obertura comercial per al 2024. I quins seran aquests dies en què els establiments podran apujar la persiana? Seran el 7 de gener -moltes botigues donaran el tret de sortida a les rebaixes d’hivern-, el 30 de juny, el 12 d’octubre i l’1, el 8, el 15, el 22 i el 29 de desembre.

La marató comercial de Barcelona

Però a més, la capital de Catalunya té un calendari més extens de festius d’obertura lliure en les zones que ha determinat que són turístiques. Entre el 21 de maig i el 15 de setembre, la ciutat viu una autèntica marató comercial, criticada per sindicats i amb mirada preocupant per part del petit comerç, que no pot permetre’s obrir cada dia durant quatre mesos i competir amb cadenes i grans marques. A més, des de les 12 del migdia fins a les 20 h sense interrupció. A més, les botigues de menys de 300 metres quadrats i que no pertanyen a grans cadenes, ja podien obrir gairebé tot l’any.

Cues al centre
Cues al carrer Pelai de Barcelona per accedir a diverses botigues / ACN

Les zones considerades turístiques es troben repartides per set districtes de la ciutat i part dels barris d’aquests: Ciutat Vella (El Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera i la Barceloneta), Eixample (la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, La Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni), Sants-Montjuïc (Sants, Hostafrancs, Poble Sec i Font de la Guatlla), les Corts (les Corts), Sarrià-Sant Gervasi (Sant Gervasi-Galvany, part dels barris del Putxet i el Farró), Gràcia (la Vila de Gràcia, part dels barris de La Salut, el Camp d’en Grassot, Gràcia Nova i de Vallcarca i els Penitents) Horta-Guinardó (Baix Guinardó) i Sant Martí (Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou, i Diagonal Mar i el Fòrum Marítim del Poblenou).

Queden fora d’aquesta regulació algunes zones d’un parell de barris i centres comercials importants com a part d’Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc, La Maquinista Sant Andreu i el centre comercial Heron City (Nou Barris).

Canvis que poden fer els municipis

A més, la normativa estableix que cada municipi pot canviar dues dates dels calendaris generals per altres festius, locals o no, excepte els dies 1 i 6 de gener, el Diumenge i el Dilluns de Pasqua, l’1 de maig, el 24 de juny, l’11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre. I què passa si els ajuntaments no trien cap dels dos dies addicionals a què tenen dret? Doncs el Consell Assessor ha determinat que els comerços podran obrir també l’1 de novembre i el 6 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa