Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CaixaBank lliurarà regals de Nadal a més de 5.800 infants en situació de pobresa a Barcelona

CaixaBank presenta una nova edició de la iniciativa solidària L’Arbre dels Somnis, que pretén oferir regals de Nadal a més de 25.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. L’entitat financera ha organitzat la quarta edició d’aquest programa, obert a tots els clients de l’entitat, empleats i a tots els integrants del programa de Voluntariat de CaixaBank. Al costat de 400 entitats socials de totes les províncies de l’Estat, es coordinarà la recepció de les cartes escrites pels infants i es gestionarà el lliurament d’obsequis a cadascun dels participants a través de la xarxa de més de 6.000 oficines de CaixaBank repartides per tot el territori o de manera telemàtica.

En aquesta edició de 2021, es calcula que es mobilitzaran milers de persones, entre entitats col·laboradores, treballadors socials, voluntaris, empleats i clients de l’entitat financera, per fer realitat els desitjos de tots els nens vinculats a entitats socials que lluiten contra la pobresa infantil de totes les comunitats autònomes, com les adherides al programa CaixaProinfancia de la Fundació la Caixa. Entre les organitzacions col·laboradores, figuren Creu Roja, Càritas, Secretariat Gitano o Save the Children, així com els serveis socials de nombrosos municipis i petites entitats d’àmbit local.

A les comarques de Barcelona, l’acció beneficiarà 5.805 nens. El repartiment dels regals a la capital catalana i la seva rodalia s’organitza en col·laboració amb 54 entitats, com Esplai Pubilla Casas, Fundació Social Raval, ACTUA SCCL, Fundació Pare Manel, Associació Centre Diaria Can Palet, Fundació Pere Closa, REIR, Fundació Mans a les Mans, UBUNTU o Barnabitas.

Més de 70.000 infants beneficiats

Des del 2018, Caixabank ha aconseguit que més de 70.000 nens i nenes rebin obsequis amb la iniciativa L’Arbre dels Somnis. L’objectiu de la iniciativa és fer possible el desig de nens i nenes que difícilment tindran per Nadal el regal que volen pels escassos recursos econòmics de la seva família. Per això, els nens beneficiaris de la iniciativa han escrit una carta demanant els regals que els agradaria rebre.

Totes aquestes cartes s’han distribuït per tota la xarxa de CaixaBank. Clients i empleats poden sol·licitar una de les cartes i, d’aquesta forma, contribuir a fer realitat el desig expressat pel nen. Una vegada el paquet estigui preparat, haurà de lliurar-se en la mateixa oficina on van rebre la carta, amb una etiqueta identificativa que facilita l’organització per garantir la traçabilitat i correcte lliurament. El termini per la recepció dels regals finalitzarà el 15 de desembre.

A més, en aquesta edició, i per primera vegada, CaixaBank comptarà amb la col·laboració d’El Corte Inglés. Per cada dos regals que els participants d’aquesta iniciativa solidària adquireixin a través del seu web oficial, El Corte Inglés donarà un regal addicional que es canalitzarà a través de Creu Roja i anirà destinat a nens refugiats a Espanya que no han tingut l’oportunitat d’escriure la seva carta. Gràcies a aquesta col·laboració es podran multiplicar els regals i arribar a molts més nens en situació de vulnerabilitat.

Arreu del territori

Per segon any consecutiu, la iniciativa s’extrapola a tota a la xarxa del Grup CaixaBank. Gràcies a això, L’Arbre dels Somnis aconseguirà aquest 2021 l’extensió més gran de la seva història en tot el territori. CaixaBank compta amb la xarxa comercial més gran del sector financer a Espanya, amb més de 6.000 oficines, és present en totes les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

Així mateix, es desenvoluparà una àmplia campanya en xarxes socials, que podrà seguir-se sota l’etiqueta #ÁrbolDeLosSueños. CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l’herència que ha rebut, l’entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació la Caixa en la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes.

Programa de Voluntariat

A més del suport a la distribució d’ajudes econòmiques de la Fundació la Caixa”, Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l’entitat i el seu grup, de la Fundació la Caixa, de jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, així com d’amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va complir el seu quinzè aniversari de tasca solidària. En total, en l’últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, a la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, s’ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables en tot el país en matèria d’educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa