Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CaixaBank assegura que els bancs treballen per reduir l’exclusió financera
  • CA

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri ha explicat la necessitat de continuar invertint en innovació però sense oblidar-se els aspectes més tradicionals de la banca. En aquest sentit, el president de l’entitat ha dit que des de Caixabank treballen per continuar avançant en les finances digitals, però sense oblidar l’assessorament de manera presencial i física, ja que tal com ha descrit “gran part dels clients encara necessiten aquesta opció”.

Durant la presentació d’una taula de finances i metavers aquest dimecres al Mobile World Congress (MWC), Gorirgolzarri ha descrit l’ecosistema com un objecte que canvia de manera constant i ha enumerat les oportunitats que el sector de les finances té en termes “d’oportunitats tecnològiques per sortir-se del marc”. Entre elles, ha explicat que en el món de les finances hi ha “nous jugadors” i que els bancs ja no només han de ser aquella entitat centrada en els diners, sinó que han de fer una expansió horitzontal per aprofitar aquestes noves tecnologies: “La relació i col·laboració amb empreses innovadores és molt important”, ha dit el president de CaixaBank.

Pel que fa a l’exclusió financera i la digitalització, el president de l’entitat bancària ha afegit que no són incompatibles i ha recordat que “CaixaBank treballa per mantenir els dos models, tant el digital com el físic”. D’aquesta manera, Goirigolzarri ha volgut deixar clar que per molt que els bancs tradicionals estiguin centrats en la digitalització, ells tenen clar que “volen continuar mantenint els serveis que ajuden als seus clients”, és a dir, sense excloure a ningú.

D’altra banda, també s’ha centrat a explicar que per molt que el món canviï, s’ha de continuar apostant per l’ètica, en aquest cas, “l’ètica digital i la protecció de dades”, ha expressat Goirigolzarri. Per a ell, és necessari tenir cura dels clients, segons ha dit, però no només en les seves finances sinó donant la seguretat que les seves dades estaran protegides, ja que “són d’origen molt sensible”, ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa