Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca el BWAW 2023, l’esdeveniment que accelera la visibilitat de la dona en els sectors claus de l’economia
  • CA

La bretxa de gènere és un problema que afecta a tots els països del món. De fet, ONU Dones, l’organisme de les Nacions Unides destinat a fomentar l’empoderament de la dona i la igualtat de gènere, assenyala que la paritat en la força de treball no s’aconseguirà fins dins de 140 anys.

El BWAW, una eina clau de visibilització

En aquest context, amb l’objectiu de dinamitzar i accelerar la igualtat de gènere per ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d’oportunitats de la dona en l’activitat econòmica a nivell local i global. I avui i demà està en marxa la tercera edició de BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week), un esdeveniment de caràcter híbrid creat per reflexionar sobre com accelerar la visibilitat de la dona en els sectors clau de l’economia.

Així, una vegada més, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), entitat que promou la dinamització econòmica del àrea metropolitana de Barcelona, junt amb la Fundació Incyde de les Càmeres de Comerç d’Espanya, organitzaran la trobada anual que aquest any acolliran les modernes instal·lacions del edifici DFactory Barcelona, tot i que l’esdeveniment se seguirà en streaming a través de la pàgina web.

El BWAW, que va néixer fa tres anys com a un debat paritari per impulsar l’avenç cap a la igualtat de gènere, reunirà en la seva propera edició a un panell de més de 50 speakers nacionals i internacionals, tant dones com homes, que tractaran sobre l’escenari actual, reptes i solucions per fer un salt qualitatiu cap a la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial.

Es faran un total de deu sessions de treball amb 2.500 assistents CZFB

10 sessions de treball, 2.500 assistents

L’esdeveniment comptarà amb un total de 10 sessions de debat a les que atendran més de 2.500 assistents per conèixer casos reals de dones emprenedores, l’experiència de directives en entitats públiques i privades, i de dones en professions STEM (science, technology, engineering y mathematics); així com per conversar sobre la implantació de la tecnologia 4.0 o de la Formació Professional i les sortides laborals més demandades en l’actualitat, entre d’altres temàtiques.

“BWAW és un esdeveniment de referència per reflexionar i posar en valor el paper essencial de les dones en els diferents sectors claus de l’economia com la industria o la logística, entre d’altres”, explica Blanca Sorigué, directora general del CZFB. “Molts d’ells son sectors tradicionalment masculinitzats en els quals manquen referents femenins i on encara existeixen certs estereotips que condicionen a les noves generacions. Per aquest motiu, creiem que iniciatives com el BWAW són importants per donar visibilitat a dones líders i inspiradores, especialment en l’àmbit industrial”, continua.

I es que moltes joves, a l’hora d’escollir a què volen dedicar-se, no contemplen les professions STEM com a opció. De fet, segons un estudi elaborat per la companyia CrowdStrike, tan sols una de cada quatre noies d’entre 16 i 18 anys considera fer una carrera d’enginyeria, en comparació amb el 52% de nois, a nivell mundial.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, explica que “la igualtat de gènere, que constitueix l’ODS 5 establert per l’ONU, és una clara prioritat per al CZFB”. “Tot i que les dades cada vegada són millors, encara estem molt lluny d’on hauríem d’estar. Necessitem que existeixi una industria plural i responsable que garanteixi la igualtat d’oportunitats. És per això que des de l’entitat volem actuar com a catalitzador perquè la paritat sigui una realitat en l’àmbit empresarial. Estem segurs de que això aportaria un gran valor a les organitzacions, fomentaria una major diversitat i contribuiria al creixement global”, afegeix.

En línia amb el seu compromís amb la igualtat, cal destacar que l’any 2020 el CZFB va crear el Consell de la dona de la Zona Franca per posar en valor la visió de destacades directives de les empreses ubicades al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona, un dels més grans d’Espanya.

Per a poder inscriure’s a la Barcelona Woman Acceleration Week, només cal accedir a la pàgina web, on es pot trobar tota la informació de l’esdeveniment i on s’aniran donant a conèixer les últimes novetats d’aquesta cita imprescindible amb l’empoderament de la dona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fina a febrer 16, 2023 | 15:59
    Fina febrer 16, 2023 | 15:59
    Un muntatge com tants de cara la galeria. Propaganda electoral? Qui ho paga? Qui fa negoci amb això? Pinta el clàssic "molt de soroll per no res".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa