La bogeria per les compres de Nadal fa temps que ha començat, sobretot, perquè alguns proveïdors han posat la por al cos que determinats productes podrien no arribar a temps a les botigues, sobretot els provinents de la Xina.

Després que l’any passast la cinquena onada de la pandèmia marqués les festes de Nadal i les aigualís, sobretot quan el 7 de gener els establiments van haver de tancar per les restriccions de la Covid-19 quan començaven les rebaixes, enguany el calendari de festius, i la tria dels dos dies d’obertura que ha triat l’Ajuntament de Barcelona, han deixat un desembre de bogeria comercial. En total, 29 dels 31 dies del mes seran de lliure obertura. Se salven només Nadal i Sant Esteve, de tancament obligat per la Generalitat.

Comencem amb el primer diumenge de mes, el 5 de desembre. Serà d’obertura comercial a la ciutat, perquè és un dels dos dies que ha triat l’Ajuntament de Barcelona. Després, dilluns 6 i dimecres 8, també festius, els comerços i centres comercials poden obrir perquè són dies fixats per la Generalitat. El següent festiu, diumenge 12, també és d’obertura a Barcelona perquè el consistori l’ha triat com a segon dia de l’any que pot decidir un municipi. I així ens plantem fins el 19 de desembre, un altre dia marcat per la Genealitat per poder obrir. I ja fins el dia 25 i 26, que hi haurà una aturada. I la següent setmana, fins el 31, tot obert perquè són dies laborables.

Amb aquest calendari, el comerç barceloni mirarà de salvar uns números que hauran estat marcats no només per les restriccions de la Covid-19 sinó també per la davallada de turistes internacionals. Ara bé, no tots els comerços triaran obrir els dies permesos, cal fer números i veure si compensa. Les compres per internet i la posició dominant de les marques de cadenes posen moltes pedres en el camí del petit comerç barceloní que mira de superar la crisi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa