Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els bars i comerços de Ciutat Vella tancaran abans pel soroll nocturn
  • CA

Ofensiva municipal per reduir el soroll nocturn a Ciutat Vella. Els restaurants, les terrasses i els comerços d’aquest districte barceloní hauran de tancar abans per provar de reduir la contaminació acústica que pateixen els veïns d’aquesta zona. En concret, la mesura afecta els quatre punts més conflictius de Ciutat Vella: el carrer Joaquim Costa, el carrer dels Escudellers i les places dels Àngels i de George Orwell.

Segons detalla el consistori barceloní en un comunicat, els establiments de restauració hauran d’avançar el seu tancament a les dues de la matinada i les terrasses hauran de plegar veles a les onze de la nit durant cada dia de la setmana. Pel que fa als comerços d’alimentació, els locals hauran de tancar a les deu de la nit.

La previsió del govern local és que un total de 53 establiments de restauració, 90 comerços d’alimentació i 13 terrasses es vegin afectats per aquestes noves restriccions en l’horari d’obertura. En paral·lel, l’executiu també limitarà el nombre de mòduls permesos per terrassa i la celebració de concerts i altres esdeveniments en aquests punts concrets del districte.

Per garantir el compliment d’aquestes noves mesures, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència en els carrers i places afectats, centrant els seus esforços principalment en garantir el desallotjament dels diferents espais considerats com a Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN). En aquest sentit, també es pretén reforçar els serveis de neteja de la via pública i de recollida de residus.

Mesura “puntual i concreta”

Aquest pla per reduir la contaminació acústica al districte de Ciutat Vella s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquests carrers i places hagin mostrat que se supera de manera continuada en tres decibels els límits de soroll permesos de nit. Segons apunta el consistori, però, es tracta d’una mesura puntual i concreta només en aquestes zones per tal de reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als residents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa