Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà el sostre amb més plaques solars de tota la península

L’Ajuntament de Barcelona, Mercabarna i els majoristes han arribat a un acord per instal·lar una planta fotovoltaica d’autoconsum de 360.000 metres quadrats al polígon de Mercabarna. Aquest fet convertirà la ciutat en l’única de tota la península ibèrica que té un sostre tan gran equipat amb plaques solars.

El projecte, que s’emmarca dins del programa MESBarcelona, conta d’una inversió de 12 milions d’euros i, segons apunten els protagonistes de l’acord, la iniciativa suposa un estalvi de 6.000 tones d’emissions de CO2 anuals a la ciutat.

Instal·lació en dues fases

El projecte s’implementarà en dues fases: la primera, a finals d’aquest any, instal·larà 120.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques en els espais de propietat publica de Mercabarna. La segona fase, que hauria d’estar complerta de cara al 2025, instal·larà 235.000 metres quadrats restants. En total, el projecte gastarà 3 milions d’euros durant la primera fase i 8,5 més durant la segona.

Tot plegat permetrà a Mercabarna cobrir el 25% del total de la seva demanada energètica. Per fer-se una idea, les plaques solars generaran el consum anual de 18.000 famílies o el de tot el barri de Roquetes, segons ha apuntat el primer tinent d’alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni.

Collboni ha posat de manifest que l’acord és possible gràcies a la col·laboració publicoprivada. En aquest sentit, el socialista assegura que la transició energètica “només es pot fer amb polítiques a gran escala” com aquesta.

Reducció de l’IPC als majoristes

Per poder arribar a un acord, Mercabarna ha accedit a rebaixar l’IPC en els contractes d’arrendament dels majoristes durant l’any 2022 i 2023. Només les empreses que s’ofereixen a instal·lar plaques solars gaudiran d’aquest descompte que, això sí, exclou les excepcions de l’índex energètic i d’aliments no processats.

Segons l’acord, doncs, les empreses majoristes instal·laran plaques fotovoltaiques a les coberts en cas que la nau sigui propietat seva o contractaran energia d’autoconsum si fan la seva tasca en un edifici de Mercabarna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: SOL a octubre 07, 2022 | 17:44
    SOL octubre 07, 2022 | 17:44
    Totes les ciutats tindrien que estar plagades de plaques o instruments per aprofitar l'energia del sol, això són les ciutats del futur. Es clar que l'energia del sol no poden cobrar-la i ens seguiran prenent el pel uns quants anyets més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa